Sanat buluşmasında geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Sanat buluşmasında geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 01:00

Geçtiğimiz yıllarda ulusal ve uluslararası çağdaş sanat eserlerini Başkentli sanatseverlerle buluşturan Art Ankara, mart ayında da bin 800 eseri kolleksiyonerler ile sanatseverlerin karşısına çıkarmak için geri sayıma başladı.

Haberin Devamı

Uluslararası düzeyde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı, 300’e yakın sanatçı ile bin 800 eseri Ankaralı sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 16-19 Mart tarihleri arasında ATİS Fuarcılık tarafından ATO Congresium’da gerçekleştirilecek etkinlike resimden heykele, seramikten fotoğrafa, enstalasyon ve kavramsal birçok sanat eseri sergilenecek. Türk çağdaş sanatının önemli isimleri tarafından düzenleyecek söyleyişi ve konferanslar günde 3 kez fuarda yer alacak.

Sanat buluşmasında geri sayım başladı

İTALYA’DAN RUSYA’YA

Uluslararası sanat arenasında yer edinmeye çalışan Art Ankara, bu yıl kapsamı daha da genişleterek Türk sanatçıların yanı sıra Güney Kore, İsviçre, İtalya, İngiltere, Avusturya, Fransa, İran, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Bulgaristan, Rusya ve Gürcistan’dan ünlü sanatçıları sanatseverler ile bir araya getirecek. Rengin tuvaldeki soyut halini gösteren Hale Karaçelik, pentürü ışık ve kompozisyonda buluşturan Davide Frisoni, portreyi ışık ve modernizm ile harmanlayan Roberta Coni bir araya gelerek İtalya’dan Neoartgallery standında izleyici ile buluşacak. Bu yıl yine çağdaş Güney Kore sanatının önemli isimleri Yong-Moon Kim, Chang-Yeol Kang gibi isimler de AB Gallery standında yer alacak. Art İberia Gürcistan standında Nick Japaridze, David Popiashvili ve Levan Urushadze yer alırken, Bulgaristan’dan Iliya Zhelev’in eserleri ise Aspect Gallery bünyesinde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Sanat buluşmasında geri sayım başladı

OTYAM’IN DEV RESMİ

Geçtiğimiz sene 32 bin sanatseverin ziyaret ettiği fuarda bu sene Solo Shows kapsamında bu yıl Türk Çağdaş Sanatı’nın büyük ustası Prof. Dr. Ergin İnan da özel resimlerden oluşan sergi ve 50. Sanat Yılı kitabı imza günüyle etkinlikte yer alacak. Fuarda Türk resim sanatının usta isimlerinden olan ve 2015’de hayatını kaybeden Fikret Otyam’ın Anadolu insanını resmettiği eseri yer alacak. Otyam’ın üç metrelik ahşap panel üzerindeki yağlı boya eseri AE Sanat Galerisi’nde izlenebilecek. İnsanlarının ve ekonominin ihtiyacı olan hammaddeyi sağlayan, insanlığın yaşayan ve yaşamayan gizli kahramanları madencilerin anısına madencilerimizin maden ocağındaki soyunma odalarından esinlenen duyarlılık ve farkındalık amacıyla gerçekleştirilen ‘Soyunuyoruz’ sergisi de Art Ankara’da sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!