Samanpazarı’nın 90’lık ‘Dermancı’sı

Güncelleme Tarihi:

Samanpazarı’nın 90’lık ‘Dermancı’sı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 15:46

90’ıncı yaşını kutlayan Ankara’nın en yaşlı eczacısı Niyaz Dermancı, babasından devraldığı eczaneyle 70 yıldır derman dağıtıyor.

Haberin Devamı

Başkent’in ‘Derman Dede’si, Samanpazarı’nda soyadıyla aynı ismi taşıyan eczanesinde hizmet veriyor. Eczacılık ve Tıp fakültelerinden mezun olan Niyaz Dermancı, laboratuvar olarak kullandığı eczanesinde ilaç araştırmaları yapıyor. Sağlığı elverdiğince derman dağıtmaya devam edeceğini belirten Dermancı, ”Allah ömür verdikçe Samanpazarı’nda bu işi yapmaya devam edeceğim” dedi. Uyku düzeni, beslenme ve sporun; sağlıklı yaşlanmanın vazgeçilmezleri olduğunu belirten Dermancı, “Bu yaşlara sağlıklı geldiysem, bu üç önemli unsura dikkat etmemdendir. Bunlara ek olarak sigara ve alkolle aram olmadı. Sonuç olarak hastanenin kapısından bile geçmeyerek bu yaşıma geldim. Benden ilaç alan herkese de bu söylüyorum” diye konuştu. 

HAYALİ İLAÇ FABRİKASIYDI

Samanpazarı’ndaki eczanesinde 70’inci yılını tamamlayan Dermancı, ”Bu işe başladığımda Samanpazarı, Ankara’nın en iyi yerlerinden biriydi. Zamanla Ankaralılar burayı terk ederek başka bölgelere yerleşti. Samanpazarı’ndaki durum eskiye göre iyi değil, ‘Buranın dermanı kalmadı’ desek yeridir. Ancak biz buranın ‘derman dedesi’ olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Kendi çocukları ve babası da eczacı olan Niyaz Dermancı’nın kendi üretimi olan ve ruhsatlarını aldığı üçü veterinerlik olmak üzere 7 ilacı bulunuyor. En büyük hayalinin ilaç fabrikası kurmak olduğunu kaydeden Dermancı, “Ankara piyasası bunun için elverişli değil, ilaç sanayinin vazgeçilmezi İstanbul. Ankara’yı terk edip İstanbul’a gitmek istemedim. Fabrika hayalim gerçekleşmedi” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!