Salgının etkileri raporlaştırılacak

Güncelleme Tarihi:

Salgının etkileri raporlaştırılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 00:05

Ankara Kent Konseyi(AKK) ve Ankara Forumu Derneği(ANKAFOR), ‘Ankara’da Salgınla Mücadele Katılımcı Yapısal Çözümler Projesi’ ismiyle başlatılan çalışma ile salgının kente etkilerini araştırıyor.

Haberin Devamı

Projenin sonunda ise veriler kayıt altına alınacak, hazırlanacak politika belgesiyle ilerleyen dönemlerde de yaşanabilecek kentsel krizler için bir rapor hazırlanmış olacak. Bu kapsamda ilk olarak ‘Ankara COVID-19 Salgını Durum Değerlendirme Raporu’nu hazırlayan proje ekibi, AKK bünyesindeki 200 bileşenin katıldığı bir anket çalışmasını tamamladı. Ankara’nın her ilçe ve mahallesini kapsayacak biçimde yaklaşık 2 bin kişi ile görüşülmesi planlanan anketin saha çalışması ise devam ediyor. Akademisyenler, yerel yöneticiler, merkezi idare yetkilileri, özel sektör temsilcileri ve AKK bileşenlerinden oluşan 5 farklı paydaş grubuyla odak grup görüşmesi gerçekleştirdiklerini anlatan Proje İletişim Uzmanı Mehmet Ayvaz, şunları söyledi:

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Haberin Devamı

Ankara Valiliği Proje Koordinasyon ekibi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kriz Masası yetkilileri ile ilave görüşmeler yaparak proje konusunda ve pandemi sürecinde yaşananlara dair bilgi alışverişinde bulunduk. Tüm paydaşlardan katılımcı bir şekilde COVID-19 ve gelecekte oluşabilecek benzeri kentsel krizlere karşı çözüm önerilerini politika belgesine yansıtmak üzere toplamak için çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Şu anda bu çalıştayların organizasyon süreci devam ediyor. Tüm paydaşların yer aldığı 75 katılımcıyla bir de sonuç toplantısı düzenleyeceğiz. Son olarak tüm bu veriler ışığında bir politika belgesi hazırlanacak. Bu belge ile başta merkezi ve yerel idareler olmak üzere tüm paydaşlarla ve kamuoyuyla paylaşılarak salgın hastalıklar gibi kentsel krizler için üretilecek katılımcı yapısal çözümler sunulması hedeflenmekte.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!