Sakuraların bayram rengi

Güncelleme Tarihi:

Sakuraların bayram rengi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 17:22

Sakura ağaçlarının çiçek açması ile renklenen Dikmen Vadisi, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.

Haberin Devamı

Japon kültüründe yeniden doğuşun, ilkbaharın gelişinin müjdecisi olarak nitelendirilen sakura ağaçlarının (Japon kirazı) çiçek açması ile vadi adeta renk cümbüşüne büründü. Vadiyi bayramın ilk günü ziyarete gelen ziyaretçiler, 7-10 gün arasında çiçeklerini döken sakura ağaçları arasında yürüyüş yaparak, fotoğraf çektirdi.
Ziyaretçilerden Burak Tulum, “Bugün bayram ve biz de doğanın tadını çıkarmak için buradayız. Sakura ağacı, yürüyüş yaparken bize büyük keyif veriyor” dedi. Bayburt’ta yaşayan Taha Karateke, sakura ağaçlarını ilk defa gördüğünü ve mutlu olduğunu söyledi. Betül Üzer, “Sosyal medyada gördüm, hoşuma gitti ve geldim. Sakura ağaçlarını ilk defa görüyorum” ifadelerini kullandı. 5 kilometre uzaktan koşarak Dikmen Vadisi’ne geldiğini belirten Özgür Haras ise “Dikmen Vadisi adeta cennet bahçesine dönmüş. Tek kelime ile mükemmel. Yaklaşık 17 kilometredir koşuyorum, burada daha da canlandım” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Sakuraların bayram rengi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!