Sahadaki mücadeleye coşkunuzla katılın

Güncelleme Tarihi:

Sahadaki mücadeleye coşkunuzla katılın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2022 01:20

Eski takım arkadaşları Macheda ve Zhaid ile yeniden buluştuğu için mutlu olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, “Biz oyuncular, oyun alanında elimizden geleni yapacağız. Tribüne geleceklerin desteğini her an yanımızda hissetmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nün Yunanistan Lig’i ekiplerinden Panathinaikos’tan transfer ettiği Anastasios Chatzigiovanis (Tasos) sarı-lacivertli taraftarlara seslenip, “Sizler çok güçlü ve çılgın taraftarsınız ve bu çok hoşuma gidiyor” dedi.
Kulüp sosyal medya hesabından açıklama yapan Tasos, takım arkadaşları Macheda ve Zahid ile yeniden beraber olmanın da kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Bir kaç sene önce Macheda ve Zahid ile beraber oynadığını hatırlatan Tasos şöyle konuştu:
“Yeniden onlarla oynamak beni mutlu ediyor. Çünkü ikisi de çok iyi futbolcu. Ben de onlarla aynı takımda olduğum için mutluyum. Biz çok iyi ve yakın arkadaşız. Macheda’nın benim açımdan çok büyük bir kariyeri var. Zahid’e gelirnce, onunla 2 ya da 3 sene önce beraber oynamıştım. Genç olmasına rağmen üstü düzey bir oyuncu. Ve şimdi burada yeniden bir araya geldik. Ve bu beni gerçekten çok mutlu ediyor. Umuyorum ki hepimiz sezon için çok iyi bir iş çıkaracağız.”

İLK MAÇIMIZA ÇOK İYİ HAZIRLANACAĞIZ

“Buraya ilk geldiğimde, bütün oyuncular saha içinde ve dışında bana çok yardımcı oldu. Daha iki haftadır burada olmama rağmen sanki bir yıldır buradaymışım gibi hissediyorum. Bu benim için çok önemli. Antrenmanlarımız her gün çok yoğun geçiyor. Bazen bir günde iki idman yaptığımız oluyor. Benim ve takım arkadaşlarım için kamp gerçekten çok iyi geçiyor. 5 Ağustos’taki ilk maçımıza iyi hazırlanarak çıkacağız. Spora ilgim var. Her türlü oyunu oynarım. Tenis oynamayı severim. Basketbol oynamayı severim. Masa Tenisi, bilardo kısacası her şeyi oynarım. Bunları oynamaya bayılırım.”

TIPKI BİR AİLE GİBİ HAREKET ETMELİYİZ

“Taraftarlarımıza şunları söylemek istiyorum. İyi zamanlarımız olduğunda da kötü zamanlarımız olduğunda da hep bir arada olmamızı diliyorum. Biz oyuncular olarak sahada yüzde 100’ümüzü ortaya koyacağız. Sizin de aynı şekilde arka planda sesinizle bizi desteklediğinizi hissetmek istiyorum. Sizler çok güçlü ve çılgın taraftarsınız ve bu çok hoşuma gidiyor. Stadyumda seslerinizin yankılandığını duymak istiyorum. Sonuna kadar hep beraberiz. Tıpkı bir aile gibi. Benim için en önemli olan şey bu.”

Haberin Devamı

ERCİYES’TE GOLLÜ PROVA

Haberin Devamı

Ankaragücü, Erciyes’te oynadığı üçüncü hazırlık maçında Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor ile 3-3 berabere kaldı.
İki kez yeni duruma düşen Ankaragücü maçı bırakmadı ve sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı. Alanyaspor, 3. dakikada Oğuz Aydın’ın golüyle öne geçti. Ankaragücü bu gole 19. dakikada Giorgi Beridze ile cevap verdi.
Alanyaspor 25 ve 43. dakikada Efkan Bekiroğlu’nun golleriyle ilk yarıyı 3-1 önde kapattı.
Sarı-lacivertliler, 61. dakikada Atakan Çankaya ve 70. dakikada Ariyibi’nin golleriyle rakibini yakaladı ve maç 3-3 berabere sonuçlandı.
Ankaragücü maça Nurullah Aslan, Oğuz Ceylan, Alperen Babacan, Marlon, Abdullah Durak, Şahverdi Çetin, Tasos, Giorgi Beridze ve Macheda 11’i ile çıktı.

 

/// kutu - 2 ///

Haberin Devamı

Lamine Diack’ta
anlaşma tamam

Süper Lig’in yeni ekibi Ankaragücü, Fenerbahçe’nin lisansını çıkardığı, Spor Toto 1. Lig ekibi Tuzlaspor’dan 21 yaşındaki Lamine Diack’ı transfer etti.
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Lamine Diack’ı bonservisiyle birlikte kadrolarına kattıklarını belirtip, “Diack ile 4 yıllık sözleşme imzaladık, oyuncumuz şu anda kampımızda takımımızla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Diack’ın sözleşmesinde Fenerbahçe’ye ait satın alma opsiyonu ya da öncelik bulunmuyor” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü’nün, Lamine Diack için 500 bin Avro bonservis ödeyeceği, bu rakamın Fenerbahçe ve Tuzlaspor arasında paylaşılacağı, başkent ekibi oyuncuyu satması durumunda bonservis bedelinin yüzde 35’ini Fenerbahçe’nin alacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

YENİ ADAYLARLA
TEMASLAR SÜRÜYOR

Yaz transfer sezonunda şu ana kadar 13 futbolcu ile anlaşarak Süper Lig için güçlü bir kadro oluşturan Ankaragücü, 3 transfer daha düşünüyor.
Başkent ekibi, Trabzonspor’dan kulüpsüz kalan Edgar İe, Trabzonspor’dan ayrılan Abdülkadir Parmak ve İzlandalı sağ bek Alfons Sampsted ile temaslar sürüyor. Demir Grup Sivasspor’un kaptanı Hakan Arslan ile de ilgilenildiği belirtiliyor. Takımın sol beki Yasin Güreler’e ise Göztepe’nin talip olduğu gelen bilgiler arasında.
Ankaragücü’nün orta saha için transferini planladığı Trabzonspor’lu Brezilyalı Flavio’nun Suudi Arabistan ekibi Al Taawoun, 1 yıllığına kiraladığını açıklandı. Flavio, geçen sezon Süper Lig’de Giresunspor ile 34 lig maçına çıkarken, 6 gol 3 asistlik skor katkısı sağlamıştı.

/// kutu- 3 ///

Eryaman Stadı
sezona hazır

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün Süper Lig, Gençlerbirliği’nin ise TFF 1. Lig maçlarını oynayacağı Eryaman Stadı, 2022-2023 sezonuna hazır.
25 Mayıs’ta Iğdır FK ile İskenderun AŞ arasında oynanan TFF 3. Lig play-off final maçının hemen ertesi günü Eryaman Stadı’nda yeni sezon hazırlıklarına başlandığı belirtildi.
Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerince yaz boyunca bakımı yapılan Eryaman Stadı çimlerinin çok iyi durumda olduğu aktarıldı.
Ekiplerin, basın tribününün kapasitesinin artırılması ve deplasman tribününün diğer tribünlerden izole edilmesi için çalışmalarını sürdürdü dile getirildi.
Eryaman Stadı sezonu, Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında 29 Temmuz Cuma günü oynanacak TSYD Ankara Kupası maçı ile açacak.

/// kutu- 4 ///

Yöneticilerden
moral ziyareti

Yeni sezon hazırlıklarını Kayseri Erciyes’te sürdüren Ankaragücü’nün önceki gün yapılan antrenmanını başkan Faruk Koca ile yöneticiler ziyaret etti. Başkan ve yöneticiler, teknik kadro ve oyuncularla beraber yemek yedi. Takım ve çalışmalar hakkında Teknik Direktör Mustafa Dalcı’dan bilgi alan Başkan Faruk Koca, “Geçen sezonu şampiyon tamamlayıp camiamızı mutlu ettik. Yeni sezon öncesinde de önemli transferlerle takımımızı güçlendirdik. Hepinizden, Ankaragücü’ne yakışır bir mücadele ve taraftarımızı sevindirecek oyunlar ve sonuçlar bekliyorum. Bunu başaracağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

/// kutu - 5 ///

Basketbol altyapı
seçmeleri başlıyor

Futbol alt yapısı için Sporcu Araştırma Geliştirme ve Eğitim Merkezi (SAGEM) projesini hayata geçiren MKE Ankaragücü, farklı branşlarda adımlar atmayı sürdürüyor. Halter, basketbol ve hentbol gibi branşlarda da çalışmalarını yoğunlaştıran sarı-lacivertliler, basketbol alt yapı takımları için seçme yapacak. 2002-2004 arası doğumlular U-21, 2005-2006 doğumlular U-18, 2007-2008 doğumlular U-16, 2009-2010 doğumlular U-14, 2011-2012 doğumlular ise U-12 takımlarına seçilecek.
Tandoğan Tesisleri’ndeki salonda; 6-7 Ağustos’ta (kadın takımları için), 13-14 Ağustos’ta (erkek takımları için) seçmeler yapılacak. Kulüp açıklamasında, seçmelere katılacak olanlardan, yetkililerle temasa geçip ön kayıt yaptırmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!