S plakadan C plakaya yanıt

Güncelleme Tarihi:

S plakadan C plakaya yanıt
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2022 15:05

Ankara’da C plakalı servis araçlarıyla dış ilçelerdeki S plakalı servis araçları arasındaki tartışma büyüyor. Ankara Servisciler Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı’nın açıklamalarına yanıt veren Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli, “Ortada haksız bir rekabet vardı, bu düzeltildi. S plakalara izin verilmemesi yanlıştı, yanlıştan dönülmüş oldu” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da dış ilçelere bağlı ‘S’ plakalı servis araçlarına ‘kent merkezine öğrenci ve personel taşıma izni’ verilmesinin ardından C ve S plakalı servis araçları arasındaki tartışma büyüyor. C plakalı servis araçlarının bağlı olduğu Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası(ASİO) Başkanı Tuncay Elmadağlı’nın açıklamalarına yanıt veren Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli, Elmadağlı’ya sert tepki gösterdi. Açıklamaların doğru olmadığını savunan Neşeli şunları söyledi:

S plakadan C plakaya yanıt


AÇIKLAMALARI DOĞRU DEĞİL

“Sayın Tuncay Elmadağlı, bu konuda haklı olduğumuzu kendi de defalarca farklı yerlerde bize beyan etti. Şimdi kararın ardından yaptığı açıklamaları doğru değil. Bunu reddettirmek için elinden geleni de yaptı ama herkes adaletten yana. Kimse kimsenin şahsi çıkarları için karar alamaz. Türkiye’nin her yerinde servis hizmetlerinde durum böyleyken sadece Ankara mı yanlış yapıyordu. Türkiye’nin her yerinde böyle çalışılırken Ankara’da olmaması büyük eksiklikti.

YANLIŞTAN DÖNÜLMÜŞ OLDU

Ortada haksız bir rekabet vardı, bu düzeltildi. S plakalara izin verilmemesi yanlıştı, yanlıştan dönülmüş oldu. Burada sadece S plakalı esnafın mağduriyeti değil öğrencilerin, vatandaşın, kamunun da mağduriyeti söz konusuydu. Konu, ‘Ahmet mi Mehmet mi taşıdı’ meselesi değil, konu vatandaşın sorununun çözülmesi. Çubuk’taki öğrenci velisinden merkeze taşıma için iki katı fiyat istiyorlardı. Şimdi düşük fiyatla ilçeden merkeze taşıma imkânı olması yanlış mı? Bunun yetersiz olduğunu da söylüyoruz. Sadece kendi ilçemizden gidip gelmemize izin veriliyor. Şehir merkezinde çalışamıyoruz. Madem öyle C plakalar da bizim ilçelerimizin içinde çalışmasın.

ONLARDA DA ŞİRKET ARACI VAR

Türkiye’de bu konuyla ilgili Rekabet Kurumu’nun bile tespiti var. Bununla ilgili böyle bir bağımsız rapor varken, Gazi Üniversitesi de bunu böyle açıklamışken Tuncay Bey bu kararın nasıl yanlış olduğunu görüyor. Bir de söylediği gibi bizim ilçelerde 600 tane S plakalı şirket arabası yok. Bizde araç sahibi olan yerel şirketler de var. Şirketlerin araba alması, ticari faaliyet göstermesi yasak mı. Şartları uyan alabiliyor. Bizde şirketler olduğu gibi onlarda da var. ‘7 bin esnafı tedirgin etti’ diye ifade etmiş, Ankara’da 7 bin esnaf yok. Onlardaki 3 bin tane plaka şirket arabası. Bizde olduğu kadar onlarda da 3 katı şirket arabası var.”

S plakadan C plakaya yanıt


RAPORU ABB’DE TARTIŞTIK

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Raporu’nu tüm temsilcilerin katılımıyla ABB’de görüşerek tartıştıklarını da belirten Neşeli, “ABB, ‘Gazi Üniversitesi’nden bağımsız bir rapor düzenletelim’ dedi. Bu raporu kim hazırlarsa hazırlasın bizim haklı olduğumuz netti. Nitekim karar da bizim dediğimiz gibi ‘haksız rekabet olduğu’ yönünde çıktı. Sayın Elmadağlı, ‘Raporu bize göstermediler’ diyor. Bu doğru değil. UKOME toplantısı önceki hafta cuma günüydü. Bu toplantıdan önce çarşamba günü ABB’de bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya ben, Ankara Ticaret Odası temsilcisi, Tuncay Elmadağlı ve ABB’den dört bürokrat katıldı. Raporun bizle ilgili kısımları ve sonuç bölümleri projeksiyona yansıtıldı. Tek tek bize gösterildi. 1.5 saat bunu tartıştık” diye konuştu.

Haberin Devamı

30 OCAK 2022

2 ŞUBAT 2022

Gazi Üniversitesi, Ankara’daki C ve S plakalı servis araçlarına ilişkin inceleme ve araştırma raporu hazırlamış, raporun görüşüldüğü UKOME’den de ‘S plakalı araçlara kendi ilçelerinden merkeze öğrenci ve personel götürüp getirme izni’ çıkmıştı. Kararın yanlış olduğunu savunan ASİO Başkanı Tuncay Elmadağlı, konuyu yargıya taşıyacaklarını söylemişti. Hürriyet Ankara, konuyu ‘RAPOR GELDİ S’YE İZİN ÇIKTI’, ‘PLAKA DAVASI’ manşetleriyle haberleştirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!