Rehabilitasyon tarlasında hasat devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Rehabilitasyon tarlasında hasat devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2020 01:21

Ankara'da hükümlüler 'Yeniden Başlangıç, Yeniden Umut’ projesi kapsamında ektikleri ürünlerin hasadını yaptı. Toplanan ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Haberin Devamı

Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Türk Kızılay arasında imzalanan protokol ile Keçiören'deki müdürlüğe ait tarım arazisine ekilen ürünler toplanıyor. Her hafta 40 kadın yükümlü ve Kızılay gönüllüsü, bahçedeki domates, salatalık, kavun, karpuz topluyor ve ürünlerin bir kısmı huzurevleri, Sevgi Evleri ve Kızılay Aşevi’ne, bir kısmı da reçel ve konserve yapılarak ihtiyaç sahipleri ile öğrencilere dağıtılıyor.

Rehabilitasyon tarlasında hasat devam ediyor


HEM REHABİLİTE HEM MESLEK

Projenin amacının mahkûmları yeniden hayata ve topluma hazırlamak olduğunu belirten Türk Kızılay Gönüllü Yönetim Direktörü Nurdal Durmuş, “Yükümlüler ve kadın gönüllülerimizin birlikte yürüttüğü bu çalışmalar kendilerine ekonomik ve psikolojik bir destek sağlıyor. Burada öyle bir çalışma var ki hem üretene hem de tüketene yarıyor. Üreten rehabilite oluyor, meslek sahibi oluyor, tüketen ihtiyaç sahibi olduğu için ekonomik olarak fayda sağlıyor” dedi. 

YEMEĞİN BENDEN

Öte yandan Türk Kızılay, Ulucanlar Dr. Cevat Naki Akkerman Aşevi’nden başlattığı ‘Yemeğin Benden’ projesiyle hayırseverlerin bağışlarını almaya başladı Hayırsever vatandaşlar, www.yemeginbenden.com internet sitesi üzerinden ihtiyaç sahiplerine yemek ulaştırılması için bağış yapabilecek. Sıcak yemek pişirme imkânı olmayan dar gelirli vatandaşların evlerine ulaştırılmak üzere 3 çeşit yemekten oluşan yemek paketinin bedeli 15 lira olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!