Pusuda yattılar-lastiği patlattılar-çantayı çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Pusuda yattılar-lastiği patlattılar-çantayı çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 16:46

Banka şubelerinin önünde pusu kurarak yüklü miktarda para çeken kişileri takibe alan Gürcü hırsızlar yakalandı. Araçların lastiklerini patlatarak hırsızlık yapan zanlıların taktiği, polis ekiplerince ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

Çankaya’da bankadan yüklü miktarda para çeken bir kişiyi takip etmeye başlayan Gürcü hırsızlar, bir anlık dalgınlıktan yararlanarak mağdurun aracında bulunan parayı çaldı. Olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını izleye polis ekipleri, hırsızlık yapmak üzere Gürcistan’dan Ankara’ya gelen Gogi G. ve Zviadi K.’yı yakaladı. Edinilen bilgiye göre, Çayyolu’ndaki bir banka şubesinden 43 bin TL çeken vatandaş, aracına binerek ilerlemeye başladı. 2432. Cadde üzerine geldiğinde otomobilinin lastik ikaz ışığı yanan mağdur, kontrol ettiğinde sağ ön lastiğin patlamış olduğunu fark etti. Telefonla konuşurken bir yandan da patlak lastik ile ilgilenen mağdurun dikkatsizliğinden faydalanan hırsızlardan biri takip ettiği aracın yanına gelerek yolcu koltuğu üzerindeki çantayı çaldı. Olay yerinin yakınlarında kendisini bekleyen otomobile binen hırsız kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Bankadan çektiği parayı koyduğu çantanın aracından çalındığını fark eden mağdur, polise ihbarda bulundu. Otomobilin park edildiği bölgelerdeki güvenlik kameralarını izleyen polis ekipleri, iki şüphelinin banka yakınlarında lastiğini patlattıkları otomobili takibe aldıklarını, sürücünün durmasının ardından da araçtaki çantayı çaldıklarını belirledi. Zanlıların yakalanması için çalışma başlatan ekipler, Gürcistan vatandaşı Gogi G. ve Zviadi K.’yı yakaladı. Üzerlerinden 23 bin 600 TL ve 300 dolar para çıkan zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!