Polatlı’dan ABB Meclisi’ne 100. yıl daveti

Güncelleme Tarihi:

Polatlı’dan ABB Meclisi’ne 100. yıl daveti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2020 14:39

Bütçe maratonuna devam eden Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, önceki gün Birinci Meclis Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığındaki kasım ayı 11. oturumunda Evren, Haymana, Polatlı ve Yenimahalle belediyelerinin 2021 yılı bütçelerini oy birliğiyle kabul etti.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin bütçesi 625 milyon 100 bin TL, Polatlı Belediyesi’nin bütçesi 198 milyon TL, Haymana Belediyesi’nin bütçesi 41 milyon 140 bin TL ve Evren Belediyesi’nin bütçesi 5 milyon, Haymana Belediyesi’nin bütçesi 41 milyon 140 bin, Polatlı Belediyesi’nin bütçesi 198 milyon, Yenimahalle Belediyesi’nin bütçesi 625 milyon 100 bin TL olarak belirlendi. Bütçesinin kabulü nedeniyle bir teşekkür konuşması yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya 6 yıldır her bütçe kabulü sonrası Meclis’i Polatlı’ya davet ettiğini ancak buluşamadıklarını hatırlattı. Önümüzdeki yıl Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı olduğu için özel bir davette bulunan Yıldızkaya, şunları söyledi:

Polatlı’dan ABB Meclisi’ne 100. yıl daveti


TOPYEKÜN SAHİP ÇIKTIĞIMIZI GÖSTERELİM

“Özellikle ağustos ve eylül ayları gibi bütün belediye başkanları ve Meclis üyelerimizin katılımıyla Polatlı Duatepe’den, Haymana Mangal Dağı’ndan Türk milletine güçlü bir mesaj verebiliriz. Sizi 2021 yılı için özellikle davet ediyorum. Bunun şühedaya borcumuz olduğunu düşünüyorum. Sakarya Meydan Muharebesi Ankara’mızın en önemli tarihi mirası. Buna Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak topyekün sahip çıktığımızı göstermek çok önemlidir” dedi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da bütçe teşekkür konuşmasında, “Pandemi sürecinde belediye bütçelerimize büyük bir yük bindi. Ama insanımızın daha az zarar görmesi için bütün yerel yönetimler bütün gücüyle çalışıyorlar. Çalışmak da zorundayız” dedi. Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut da yaptıkları konuşmada bütçelerinin kabulü nedeniyle Meclis’e teşekkür etti.

Polatlı’dan ABB Meclisi’ne 100. yıl daveti


VEHBİ KOÇ’UN ADI BİR BULVARDA YAŞATILACAK

Haberin Devamı

ABB Meclisi, 4 ilçe bütçesinin yanı sıra, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ortak önergesiyle hazırlanan ‘Türk Sanayii’nin önder ismi Ahmet Vehbi Koç’un adının bir bulvara verilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu’nu da oy birliğiyle kabul etti. Bu kapsamda Vehbi Koç’un isminin Ankara’daki önemli bir bulvara verilmesi için Numarataj Şube Müdürlüğü araştırma ve inceleme yapacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!