Polatlı pancarı markalaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Polatlı pancarı markalaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 13:57

Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Ticaret Odası arasında ‘Pancar İle İlgili Tarımsal Üretime Dayalı Ürün Geliştirme’ projesi için destek sözleşmesi imzalandı. Proje ile Polatlı pancarını marka haline getirilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Ticaret Odası arasında 2015 Yılı 2. Dönem Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında “Pancar İle İlgili Tarımsal Üretime Dayalı Ürün Geliştirme” isimli proje için destek sözleşmesi imzalandı. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ile Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Aşgın'ın sözleşmesini imzaladığı proje kapsamında; Polatlı’ya bağlı seçilmiş beş köyde tarıma dayalı bir üründen katma değer oluşturularak yeni bir ürünün geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje ile kırsalda yaşayan kadınların girişimciliklerinin desteklenmesi ve kooperatifçilik anlayışının geliştirilmesi yoluyla ekonomik ve toplumsal hayata uyum sağlamaları ile üretilen ürünün gelirinden pay almaları hedefleniyor.

Haberin Devamı

6 PROJEYE DESTEK

Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, ilçenin şekerpancarı üretimi konusunda önemli bir yere salip olduğunu belirterek, “Köyde eşlerine yardımcı olup, çiftçilikle uğraşan kadınlarımız bu proje ile desteklenerek ürünlerini geliştirirken aynı zamanda aile ve ülke ekonomisine büyük bir yarar sağlayacak” diye konuştu. Pancar pekmezi gibi bir ürünün de ilçeye kazandırılacağını belirten Sakarya şunları söyledi:
Ankara Kalkınma Ajansı 2013 yılından bu yana 6 projemize destek verdi. Bu gelişmeler ilçemizin tanıtımına olumlu yansımalar gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde köy muhtarları ile toplantılar yapılacak ve porje çalışmalarına başlanacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!