Planların tamamı gözden geçirilsin

Güncelleme Tarihi:

Planların tamamı gözden geçirilsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2021 00:29

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi AK Parti Çankaya Meclis Üyesi Murat Akça, Açelya Apartmanı olayının Çankaya Belediyesi için büyük bir ders olması gerektiğini savunarak, “Bugünden sonra Çankaya Belediyesi’nin yaptığı imar planlarını, plan notlarını, zemin etüt çalışmalarının tamamını tekraren gözden geçirmesi gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Geçmişte Çankaya Belediye Meclisi’nde bu konularda uyarılarda bulunduklarını ancak dikkate alınmadığını öne süren Akça, özetle şunları söyledi:

Planların tamamı gözden geçirilsin


UYARIDA BULUNDUK DİNLEMEDİLER

“Çankaya İleri Mahallesi’nde 900 vatandaşımızın mağdur olduğu çökme ve kaymalar, CHP’nin sabıkasına yenisini eklediği büyük bir imar skandalıdır. Bu yaşanan son olaylardan ötürü birinci derece şüpheli de Çankaya Belediyesi’dir. Yapılan ihmaller, mübarek ramazan ayı öncesi evlerinden olan Çankayalı hemşehrilerimize büyük mağduriyet yaşatmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız derhal vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderecek tedbirleri almıştır. AK Parti grubu olarak Belediye Meclisi toplantılarında sürekli planlama, kentsel kimlik, kentsel dönüşüm, yapı ve birçok konuda CHP’li Çankaya Belediyesi yönetimine uyarıda bulunduk ne yazık ki siyaset yapıp muhalefet ediyoruz diye dinlemediler. Önce İleri Mahallesi ardından Çamlıtepe Mahallesi, Çankaya Belediyesi için büyük bir ders niteliğinde olmalıdır.

TÜM İMAR PLANLARI ASKIYA ALINMALI

Daha fazla hemşehrimizin buna benzer mağduriyetleri yaşamaması için, belediyenin bu konularda daha duyarlı olup ince eleyip sık dokuması gerekir. Belediyeler siyaseten kazanılır ama sonrasındaki yönetim teknik bir iştir. Teknik altyapınız olmazsa sıkıntısını vatandaşa yansıtmış olursunuz. Kâğıt üzerinden verilen ruhsatlar, teknik kadroların yetersiz oluşu denetimdeki zafiyetleri de beraberinde getiriyor. İnşaattan anlamayan bir Çankayalının bile uyardığı ve uyarılarında haklı çıktığı bu skandalda, bu kadar belediye çalışanı ne yaptı anlamak mümkün değil. Bugünden sonra Çankaya Belediyesi’nin yaptığı imar planlarını, plan notlarını, zemin etüt çalışmalarının tamamını tekraren gözden geçirmesi gerekir. Yapılan tüm imar planları askıya alınmalı ve baştan aşağı bir soruşturma kapsamında gözden geçirilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!