PKU hastalarına özel düşük proteinli mekan

Güncelleme Tarihi:

PKU hastalarına özel düşük proteinli mekan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 15:49

Emekli asker Ahmet Güvenç (44), doğuştan fenilketonüri (PKU) hastası oğlu Doğukan Samet Güvenç'ten (14) etkilenerek, Ankara’da PKU hastaları için düşük proteinli, çölyak hastaları için ise glutensiz ürünlerin sunulduğu bir mekan açtı.

Haberin Devamı

PKU Aile Derneği Ankara Temsilciliği´ni de yürüten Ahmet Güvenç, PKU’lu hastaların düşük proteinli beslenmek zorunda olduklarını belirten Güven, “Et, süt, yumurta, tavuk, balık ve bunların türevlerinden hiçbir besini tüketemiyorlar. Eğer bu ürünleri yerlerse beyinlerinde büyük hasarlar meydana geliyor. O zaman da ağır zihinsel engelli ve bedensel engelli olabiliyorlar. Bu çocukların hayata katılabilmesi için böyle bir sosyal alana ihtiyaçları vardı. 

PKU hastalarına özel düşük proteinli mekan



İLK DEFA HAMBURGER YEDİLER

Ailelerimiz ile birlikte bir şeyler yiyebileceğimiz bir kafeyi Altındağ’da hayata geçirdik. Kâr beklentimiz yok. Mutfakta eşim var, çalışanlar gönüllü. Bir çok çocuk, ilk defa burada düşük proteinli hamburger yiyebiliyor. Doğum günleri için yaş pasta yapıyoruz” diye konuştu. PKU hastası 2 yaşındaki oğlu Ayaz ile birlikte kafeye gelen Çınar Nayır, "Oğlumun yemekleri özel. Dışarıda bu rahatlığı bulamıyoruz. Burası açılmadan önce çok zorlanıyorduk. Dışarıya çıkamıyorduk, yemek yiyemiyorduk. Sıkıntı oluyordu" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!