Piknik zehir oldu

Güncelleme Tarihi:

Piknik zehir oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 01:02

Beypazarı’naki Karasu Mesire Alanı’na, ailesiyle pikniğe giden Birsen Acar’ın(13) serinlemek için girdiği gölette boğulması, gözleri bir kez daha Ankara’daki baraj, göl, gölet, akarsulara çevirdi. Kentteki tüm akarsuların yüzme veya serinleme için uygun olmadığına dikkat çeken ABB İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, “Çocuklarınızın suya girmesine kesinlikle izin vermeyin” diyerek aileleri uyardı.

Haberin Devamı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde ailesiyle pikniğe giden Birsen Acar(13), serinlemek için girdiği gölette boğuldu. Olay önceki gün saat 16.00 sıralarında Beypazarı Dudaş Mahallesi’ndeki Karasu Mesire Alanı’nda meydana geldi. Sabah saatlerinde ailesiyle piknik yapmaya giden Acar, serinlemek için mesire alanında bulunan gölete girdi. Bir süre sonra çırpınarak yardım isteyen Acar, suyun içinde kayboldu. İhbar üzerine bölgeye gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi dalgıçları yaptıkları arama kurtarma çalışması sonucu Birsen Acar’ın cansız bedenine ulaştı. Acar’ın cansız bedeni dalgıçlar yardımıyla sudan çıkartılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HİÇBİRİ GİRMEYE UYGUN DEĞİL

Beypazarı’ndaki talihsiz olay, gözleri bir kez daha Ankara’daki baraj, göl, gölet, akarsu alanlarına çevirdi. Konuyla ilgili Hürriyet Ankara’ya konuşan ABB İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, kentteki tüm baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dahil olmak üzere tüm akarsuların yüzmek veya serinlemek için uygun olmadığını söyledi. Özellikle ailelerin bu tehlikenin farkında olması gerektiğini kaydeden Kurumlu şu uyarıları yaptı: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle aileler son günlerde kentteki piknik ve mesire alanlarında daha çok vakit geçiriyor. Buralarda yer alan baraj, göl, gölet ve akarsulara da serinlemek için girmek isteyenler olduğunu görüyoruz. Bu durum boğulma riski oluşturuyor. Ankara’da yer alan baraj, göl, gölet ve sınırımızdan geçen, Kızılırmak ile Sakarya dahil olmak üzere akarsulardan hiçbiri, yüzme veya serinleme amacıyla girmeye uygun değil.

Piknik zehir oldu


KESİNLİKLE İZİN VERMEYİN

Serinlemek için girdikleri sularda boğularak can verenlerin olduğunu görüyoruz. Görüşü olmayan, akıntılı, kontrolsüz sular ne kadar yüzme bilirseniz bilin her zaman tehlikelidir. Özellikle baraj ve göllerin tabanlarının balçık olması, boğulma riskini daha da arttırmakta. Buralara kesinlikle girilmemeli. Keyifle başlayan pikniklerin sonu acı bitebilir. Aileler bu tehlikenin farkında olmalı. Özellikle aileleri uyarıyoruz. Çocuklarınızın suya girmesine kesinlikle izin vermeyin. Çocuğunuzu uyarın ve göz kulak olun. Yaşanan üzücü olayların tekrarlanmaması için, yapılan uyarılara dikkat edilmeli. Göl, gölet, baraj ve akarsuların bulunduğu mesire alanlarına gidip piknik yapmak isteyen herkese suya girilmesinin yasak ve tehlikeli olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Piknik zehir oldu


VALİLİK SUYA GİRİLMESİNİ YASAKLADI

Haberin Devamı

Ankara Valiliği de dün ‘suda boğulma olayları’ başlıklı bir genelge yayımladı. Vali Vasip Şahin imzalı genelgede kentteki göl, gölet, baraj, sulama kanalı, akarsu gibi alanlarda suya girilmesinin yasaklandığı belirtildi. Alınan bazı önlemler şöyle:
*Göl, gölet, baraj, sulama kanalı, akarsu, sulama ve hayvan içme suyu göletleri, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkın kontrol kanalı ve benzeri alanlarda suya girilmesi yasaklanmıştır.
*Boğulma olaylarının yaşandığı göl, gölet, akarsu, su kanalı ve benzeri alanlarda suya girilmesinin can güvenliği açısından tehlike arz ettiğini belirten işaret ve ikaz levhaları konulacak ve bu alanlara yönelik ilave tedbirler planlanacaktır.
*DSİ tarafından işletilen veya çeşitli kurum ve kuruluşlara devredilen tesislerin (baraj, gölet, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkından koruma kanalı gibi) çevresine insan geçişinin engellenmesi amacıyla fiziki güvenlik tedbirleri (tel çit, korkuluk, uyarı levhaları gibi), Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Su Yapıları Koruyucu Güvenlik Tedbirleri Yönetmeliği çerçevesinde ilgili kurumlarca; yönetmelik kapsamı dışındaki su yapılarında ise tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre işletmecisi tarafından yapılacaktır.
*İlimizde/ilçelerde oluşturulacak denetim ekipleri tarafından sık ve düzenli denetimler gerçekleştirilecektir.
*Özellikle hafta sonu ve bayram tatillerinde riskli alanlarda denetimler arttırılacaktır.
*Konuya ilişkin yapılacak ihlallere 5236 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi gereğince idari yaptırım uygulanacaktır.

Piknik zehir oldu


MOGAN’DA DA TEHLİKEYE KULAÇ ATIYORLAR

Haberin Devamı

Gölbaşı’nda bulunan Mogan Gölü’nde de geçen hafta bazı vatandaşların yasak olmasına rağmen göle girdikleri görüldü. Kıyıda eğlenen dört kişinin ardından suya girerek yüzmeleri cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Piknik zehir oldu

Boğulma olayının yaşandığı Beypazarı Karasu Mesire Alanı’yla ilgili çok sayıda vatandaşın, hem kendilerinin hem de çocuklarının yüzme fotoğraflarını internette paylaştıkları da dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!