Patili dostlar şampiyonada

Güncelleme Tarihi:

Patili dostlar şampiyonada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2021 21:54

Türkiye’nin farklı kentlerinden Ankara’ya gelen köpekler, Köpek Şov Yarışması Şampiyonası’nda görücüye çıktı. Şampiyonada kupayı ‘Zeus’ ve ‘Sancak’ isimli köpekler kazandı.

Haberin Devamı

Başkent’te, Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (UKIFED) tarafından ‘Köpek Şov Yarışması Şampiyonası’nın üçüncüsü düzenlendi.

Patili dostlar şampiyonada


Şampiyonada köpekler 30 Ağustos Zafer Parkı’nda jürinin önünden geçirildi. Jüri, köpeklerin sahipleriyle parkurda normal ve hızlı tempodaki yürüyüşleri ve fiziklerine ilişkin çeşitli özelliklerini değerlendirdi. Federasyon Başkanı Boran Aydın, yarışmaya 6 gruptan 286 köpeğin katıldığını kaydetti. UKIFED Yerli Irklar Komite Başkanı Günhan Tüzüngüç de büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde yarışmalar düzenlediklerini dile getirerek, “Normal şartlarda yarışmayı ilan yoluyla yapmış olsaydık 500 civarı köpek gelirdi fakat amacımız bu değil. Irkının en iyilerini buraya toplayıp izletmiş olmak bizim için güzel oldu” dedi. 

Patili dostlar şampiyonada


BİRİNCİLER ZEUS VE SANCAK

Haberin Devamı

Yarışmada ‘Genç Erkekler” kategorisinde çoban köpeği ‘Zeus’, ‘Yörük Erkek Yetişkin Çoban Köpeği’ kategorisinde ise Denizli’den gelen ‘Sancak’ birinci oldu.

Patili dostlar şampiyonada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!