Patilere giden yol engelle dolmasın

Güncelleme Tarihi:

Patilere giden yol engelle dolmasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 16:28

Mamak’ta engelli, şiddete maruz kalmış ve sahipsiz hayvanlara ev sahipliği yapan Ankara Garip Patili Canlar Derneği, yaşam alanındaki yol bozukluğu nedeniyle zor günler geçiriyor. Mama ve su götürmekte sıkıntı yaşadıklarını belirten dernek kurucusu Asiye Gökguş, “Kış gelmeden yardım çağrımıza kulak verilsin, patilere giden yol engelle dolmasın” diyor.

Haberin Devamı

Mamak Başak Mahallesi’ndeki Ankara Garip Patili Canlar Derneği, 9 dönümde oluşturulan yaşam alanında şiddete uğramış ve bakıma muhtaç 150 hayvana ev sahipliği yapıyor. Derneğin kurucusu Asiye Gökguş, eşi Aydın Gökguş ve üç çocuğuyla beraber veteriner desteğiyle can dostların hem tedavilerini gerçekleştiriyor hem de yaşam alanında rehabilite olmasını sağlıyor. En büyük problemin yolun bozukluğu olduğunu belirten Asiye Gökguş, “Yolumuzun dik ve mıcırlı olması sebebiyle can dostlarımıza mama ve su getirilirken zorluk çekiyoruz. Şimdilik az çok yolu kullanabiliyoruz ama kışın tamamen kullanılamaz hale gelecek” dedi. Hem Mamak Belediyesi’nden hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) çözüm beklediklerini ifade eden Gökguş özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Patilere giden yol engelle dolmasın

Patilere giden yol engelle dolmasın

SIRTIMIZDA TAŞIYARAK GETİRİYORUZ

“Yolumuz o kadar dik ve mıcırlı ki her gelen aracın lastiği patlıyor. Burada bulunan hayvanların çoğu engelli. Yol sebebiyle engelli can dostlarımızı bile sırtımızda taşıyarak getiriyoruz. Buraya mama ve su temin ederken de oldukça zorlanıyoruz, yol sebebiyle 2-3 katı ücret ödemek durumunda kalıyoruz. Kısacası yolun bu durumu hem can dostlarımızı hem de bizleri olumsuz etkiliyor. Şimdilik az çok yolu kullanabiliyoruz ama kışın tamamen kullanılamaz hale gelecek. Durumu hem ilçe belediyesine (Mamak Belediyesi) hem de Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Gelip yola da baktılar, fakat tam anlamıyla bir çözüme ulaşılamadı. Talebimiz yola asfalt atılarak daha kullanılabilir hale getirilmesi.  Destek çağrımıza lütfen bir yanıt gelsin. Kış gelmeden yardım çağrımıza kulak verilsin, patilere giden yol engelle dolmasın.”

Patilere giden yol engelle dolmasın

Haberin Devamı

Ankara Garip Patili Canlar Derneği üyeleri, önceki kış yaşam alanına giden yola araçla çıkamadıkları için engelli bulunan hayvanları sırtlarında taşıyarak götürdüklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!