Parka beton isyan ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Parka beton isyan ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2020 23:31

Çukurambar’da görme engelli vatandaşlar için yapılan parkın çimleri üzerine büfe konulması amacıyla beton dökülmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, eylem yaptı. Mahalle Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, “Hiç kimse köfteci büfesi istemiyor. Bu hatadan çok acil vazgeçilmeli” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Çukurambar Mahallesi’nde, Görme Engelliler Parkı’nın Öğretmenler ile 1464’üncü caddeler kesişimindeki bölümüne büfe inşaatı için beton dökülmesi mahallelinin tepkisine neden oldu. Köfteci büfesi yapılacağı duyumu aldıklarını belirten Çukurambar Mahallesi muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, “Mahallenin orta yerine, hiç kimse köfteci büfesi istemiyor” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sorumluluğundaki parktaki beton alan üzerinde önceki gün bir araya gelip, eylem yapan mahalle sakinleri adına ANFA Genel Müdürlüğü’ne dilekçe yazan Gülbudak, şu ifadeleri kullandı:

Parka beton isyan ettirdi


KOKU, ÇÖP, GÜRÜLTÜ, NAHOŞ OLAYLAR

“Bu durum tüm çevre bina sakinlerimizce kızgınlıkla karşılanmış ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için bilgilerinize arz olmuştur. Mahallemizde daha önce de böyle bir girişim olmuş ve büyük bir tepki almıştı. Böyle bir işletmenin, sahibi şahsa ya da şahıslara getireceği maddi imkânların yanında, büfeden çıkacak kokuların, içilen içeceklerin kutularının etrafa atılmasının, mahalle arasında yaşanacak aşırı trafik yoğunluğunun, geç saatte gelen alkollü müşterilerin etrafta nahoş olaylar yaratmasının çevre binalara rahatsızlık getireceği bir gerçektir. Bu durum hiçbir maddi gelirle ölçülmez.

AZALTMAYA ÇALIŞIRKEN KALABALIK ARTACAK

COVID-19’un yayılıp çoğaldığı şu dönemde düğünlerin ertelendiği, kalabalıkların azaltılması için çabalamak varken; yoğunluğa sebep olacak böyle bir köfte büfesinin açılması hiçbir akla ve mantığa uygun değildir. Bu hatadan çok acil vazgeçilmesi gerektiğini ve mahalle sakinlerimiz tarafından güzide bir mahallede böyle bir işletmenin olmaması gerektiğini belirtmek istiyoruz.”

HANGİ VİCDAN KABUL EDİYOR

Diğer yandan Gülbudak, çimin üzerine beton atılmasına da, “Ayrıca parkın içine, çimin üzerine beton nasıl atılır? Çimler mahfolmuş. Hangi vicdan bunu kabul ediyor?” diyerek, tepki gösterdi.

Parka beton isyan ettirdi

Park, ABB tarafından 2017’de görme engelli vatandaşların güvenli, kolay ve rahat spor yapıp, dinlenebilmesi için tasarlanarak 6 dönüm arazi üzerine kurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!