PARAYLA SAADET OLMADI

Güncelleme Tarihi:

PARAYLA SAADET OLMADI
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2013 00:00

Ligi 11. sırada bitiren Gençlerbirliği, geride kalan sezona göre 2 basamak geriledi.

Haberin Devamı

Geçen sezon daha düşük bütçeli bir transfer politikası izleyen kırmızı-siyahlılar, 49 puan toplayıp play-off grubunu son maçta kaçırırken, bu sezon yıldızlarla süslediği kadrosuyla 45 puanda kaldı.

Süper Lig’in tek Başkent temsilcisi Gençlerbirliği, sezonu 11. sırada bitirirken, ‘Parayla saadet olmaz’ sözünün ne derece önemli olduğunu bir kez daha yaşayıp gördü. Geride kalan sezon, 49 puan toplayıp ligi 9. sırada tamamlayan kırmızı-siyahlılar, bu kez 45 puanda kaldı.
2011-2012 sezonuna Teknik Direktör Fuat Çapa ile başlayan Başkent ekibi, ‘düşük bütçeli bir transfer politikası’ izlemiş, sezon başında bonservis bedeli ödemeden Herve Tum, Mehmet Sedef ve Cafercan Aksu’yu transfer etmiş, Dardanelspor’dan ise genç isimler Sakıp Aytaç, Özgür İleri, Ferhat Kaplan’ı geleceğe yatırım amaçlı kadroya almıştı. Kırmızı-siyahlılar, ara transfer döneminde ise eski takımlarıyla sözleşmelerini fesheden Murat Duruer ve Ergün Teber’in yanı sıra Kasımpaşa’da sorunlar yaşayan Ersen Martin’i Ankara’ya getirmişti. Maliyeti düşük olan bu kadro, sezon sonunda; 13 galibiyet, 10 beraberlik ve 11 yenilgi ile 49 puan toplarken, 9. basamakta kalmış, play-off grubunu son maçında kaçırmıştı.

Haberin Devamı

30 MİLYON LİRAYI AŞAN TRANSFER YARAMADI

Bu sezona başlarken para musluğunu açan Gençlerbirliği, Başkan İlhan Cavcav’ın da belirttiği gibi iki transfer döneminde toplam 30 milyon TL’yi aşan bir harcama yaptı. Sezon başında, Dejan Lekiç, Dusco Tosiç, Mehmet Kara, Jimmy Durmaz, Ehiosun Ekigho, Radosav Petroviç ve Serkan Kurtuluş gibi isimlerle kadrosunu güçlendiren kırmızı-siyahlılar, devre arasında da Björn Vleminkcx, Nemanja Tomiç, Doğa Kaya ve Kerim Zengin ile anlaştı.
Kırmızı-siyahlılar, sezonu 10 galibiyet, 15 beraberlik ve 9 yenilgi alıp 45. puanla 11. sırada tamamlarken, geride kalan sezona göre hem daha az puan aldı hem de 2 basamak birden geriledi.

Beştepe’de sıcak saatler

Metin Diyadin. ilk planda 4 oyuncu transferi isterken, Çapa’nın Azofeifa ve Vleminkcx’in yanı sıra Cem Can’ı da yeni takımı Kayseri Erciyes’e götürmek istediği belirtildi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde sezonun sona ermesi ile birlikte, transfer çalışmaları da hız kazandı. Takımın başına getirilen ancak henüz resmi sözleşme imzalanmayan Metin Diyadin’in, yönetimden ilk planda 4 oyuncu transferi istediği öğrenildi. Diyadin’in, kaleci, forvet ve orta sahaya 2 oyuncunun alınmasını ısrarla talep ettiği, kaleci için de tercihin yabancıdan yana kullanılmasını talep ettiği belirtildi. Metin Diyadin’in, santrafor olarak sezon başında transfer edilen ancak verim alınmayan Dejan Lekiç’i kadroda düşünmediğini, talipleri olduğu belirtilen Dusco Tosiç’in de iyi bir bonservis bedeli ile gönderilmesine sıcak baktığını Başkan İlhan Cavcav’a ilettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

CURRİ İLE EKİGHO GİDİYOR

Başkan İlhan Cavcav’ın yeni sezon için çalışmayı düşünmediğini açıkladığı Teknik Direktör Fuat Çapa’ın, anlaşma sağladığı yeni takımı Kayseri Erciyes’e, Azofeifa ve Vleminkcx’in yanı sıra sözleşmesi sona eren kaptan Cem Can’ı da götürmeye kararlı olduğu belirtildi.
Curri ve Ekigho da Gençlerbirliği’nden gidecek oyuncuların başında geliyor.

Çapa tabloyu beğenmedi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü, “Geçen sezondan memnundum ancak bu sezondan değilim” diye konuştu.

Gençlerbirliği sezonu Bursaspor beraberliği ile tamamlarken, kırmızı-siyahlı ekibin başında son maçına çıkan Teknik Direktör Fuat Çapa, Ankaralılara, yönetime, hem Başkent hem de diğer kentlerdeki Gençlerbirliği taraftarlara teşekkür etti.
Taraftarların kendilerini ilk günden beri bağırlarına bastığını kaydeden Çapa, şöyle konuştu:
“Sıkıntılı dönemlerimizde hep yanımızda oldular. Sportif anlamda geçen sezon iyi işler yaptık. Bireysel anlamda iyi oyuncular yetiştirdik. Altyapıdaki arkadaşları tekrar takıma kazandırdık. Milli takıma oyuncu gönderdik. Bu sezon beklentilerin yüksek olması gayet normaldi. Sezon başında Soner ve Yasin gibi skora katkı yapan oyuncuların ayrılması takımın üretkenliğini etkiledi. Bu sezon yaptığımız transferler ligi tanımıyordu. Bazı bölgelere de mecburen transferler yaptık. Geçen sezondan memnundum ancak bu sezondan değilim. Yine de arkadaşlarıma sezonu iyi niyetli tamamladıkları için teşekkür ediyorum”

Haberin Devamı

İLHAN CAVCAV BABAMDIR, BAŞKANIMDIR

Çapa, Kayseri Erciyesspor ile anlaştığı yönündeki haberler ile ilgili olarak da, şunları söyledi:
“Başkanımız İlhan Cavcav güzel bir açıklama yaparak hangi takıma gideceğimi söyledi. İlhan Bey bir rakam da telaffuz etti. İlhan Beyin bir Lirası başka takımların bir Euro’su gibidir ama ben İlhan Beye teşekkür etmek istiyorum. Beni Türk futboluna kazandıran kendisidir. Bu ailenin bir ferdi olduğumuzu söylemişti. Bende emeği çoktur. Babamdır, başkanımdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!