Paralı hamal yok ücretsiz araba var

Güncelleme Tarihi:

Paralı hamal yok ücretsiz araba var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2023 15:21

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yenilenen Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) artık yeni uygulamalar da yer alıyor.

Haberin Devamı

AŞTİ’de ücret karşılığında ‘hamal’ diğer adıyla ‘taşıyıcı’ olarak hizmet veren kişilere izin verilmiyor. ABB iştiraki BUGSAŞ’ın yetkilileri, kayıt dışı çalışan hamalların vatandaşları rahatsız ettiğini belirterek onların yerine 150 ücretsiz eşya taşıma araçları ile vatandaşlara taşıma kolaylığı sağlandığını söyledi. Çığırtkanlık yapanlara da geçit verilmediğini anlatan yetkililer, yeni düzenlemelerle ilgili şu bilgileri verdi:

Paralı hamal yok ücretsiz araba var

 ‘KARTEL OLUŞTURUP MAĞDUR ETTİLER’

“‘Kelleci’, ‘çığırtkan’, ‘hamal’ adı altında hiçbir yasal dayanağı olmadan kayıt dışı faaliyet gösteren kişiler hem mali hem de güvenlik açısından senelerden beri başkente yakışmayacak şekilde AŞTİ’de olumsuz ortam oluşturmaktaydılar. 2020 yılından itibaren AŞTİ’deki olumsuz ortamı huzurlu ve güvenli bir hale dönüştürebilmek için istikrarlı bir şekilde yapılan çalışmalar sonucunda ciddi bir mesafe kat edilmiştir. ‘Kelleci’, ‘çığırtkan’, ‘hamal’ adı altında çalışan kişiler AŞTİ’de kendi aralarında bir kartel oluşturup vatandaşları kendilerine mecbur bırakarak mağdur etmişlerdir. BUGSAŞ yönetimi bu kişiler ile mücadelesini çok yönlü olarak sürdürerek şu anda AŞTİ’de özlenen huzur ortamını sağlamıştır. AŞTİ’ye girildiğinde artık sessizlik hakim.

Haberin Devamı

Paralı hamal yok ücretsiz araba var

150 ARAÇ KİMLİK KARŞILIĞI VERİLİYOR

‘Hamal’ adı altında kayıt dışı çalışan kişiler de vatandaşlardan eşya/yük taşıma karşılığında yıllarca fahiş ücret talep etmişler, ödemeyi kabul etmeyen kişilere de zor kullanarak sözlü ve fiziki kötü muamelelerde bulunmuşlardır. Ancak şimdi vatandaşlar BUGSAŞ yönetiminin ücretsiz olarak hizmetlerine sunduğu 150 adet eşya/yük taşıma araçları ile ihtiyaçlarını kendileri rahatça karşılayabilmektedirler. Dört ayrı noktadaki araçlar kimlik karşılığında isteyen herkese ücretsiz şekilde verilmektedir. Ayrıca kendi eşya ve yükünü taşıyamayacak durumda olan yaşlı, hasta, hamile ve ihtiyaç sahiplerine BUGSAŞ personeli anında ücretsiz olarak yardımcı olmaktadır.”

Haberin Devamı

Paralı hamal yok ücretsiz araba var

OLDUKÇA KOLAYLIK SAĞLIYOR

Yolculardan Nilgün Şener de “Ankara’dan Yozgat’a gitmek için AŞTİ’ye geldim. Eşyalarım bir hayli fazlaydı ve kimlik kartımı vererek taşıma aracını aldım. Oldukça kolaylık sağlıyor, kullanımı da gayet basit” dedi.

BAKMADAN GEÇME!