Paraguaylı berberler Ankara'da makas tuttu

Güncelleme Tarihi:

Paraguaylı berberler Ankarada makas tuttu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 15:55

Paraguay’dan Ankara’ya gelen 10 berber, Türk meslektaşlarından saç kesim teknikleri ve masaj eğitimi aldı. Türk berberler de yakın zamanda Paraguay’a giderek eğitim seminerine katılacak.

Haberin Devamı

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Paraguay’dan Ankara’ya gelen berberler için Keçiören’deki bir berber salonunda saç tasarımı, baş ve boyun masajı eğitimi düzenledi. Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta’nın da katıldığı eğitimde önce Türk berberler Paraguaylı meslektaşlarına bilgi ve birikimlerini aktardı. Eğitim sonrası tarak ve makası eline alan Paraguaylı berberler de öğrendikleriyle hünerlerini sergiledi.

Paraguaylı berberler Ankarada makas tuttu

Kısa süre içinde Ankaralı berberlerin de seminere katılmak üzere Paraguay’a gideceklerini belirten Oda Başkanı Sezayi Kara, şunları söyledi: “Paraguay Ankara Büyükelçiliği’yle iletişime geçerek Paraguay’lı 10 berberimizi Ankara’ya getirdik. Yakın bir zamanda Ankaralı berberlerimiz de Paraguay’a seminere giderek bilgi, birikim ve becerilerini aktaracak. Bilgi ve birikimimizi, sadece Ankara’da değil, diğer ülkelere de aktarmak istiyoruz” dedi. Tarak ve makası eline alan Büyükelçi Ceferino Adrian Valdez Peralta da “Türkiye’nin berberlik mesleği konusunda ne kadar iyi bir konumda olduğunu biliyoruz ve Paraguaylı berberlerimizi Ankara’ya getirerek bu bilgi ve deneyimden faydalanmasını istiyoruz. Bundan sonra da yine zaman zaman Paraguaylı berberler Ankara’ya gelerek eğitimlerden geçecekler. Bizler de yakın bir zamanda Türkiye’deki berberleri eğitim semineri için Paraguay’a davet edeceğiz. Paraguay’da gerçekleştirilecek olan eğitim seminerinde birçok ülkeden yaklaşık 100 bin berber ve eğitmen yer alacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Paraguaylı berberler Ankarada makas tuttu

Paraguaylı berberler Ankarada makas tuttu

Paraguaylı berber Carlos Riquelme eğitime katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Paraguaylı berberler Ankarada makas tuttu

Büyükelçi Peralta, Ankara’ya gelen Paraguaylı berberlerin aynı zamanda Paraguay futbol takımının da berberleri olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!