Papatyamız solmayacak

Güncelleme Tarihi:

Papatyamız solmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2022 15:51

Ankara İtfaiyesi personeli Musa Kalınsazlıoğlu’nun SMA hastası 21 aylık kızı Zehra Meva bebeğin tedavisi için gereken 30 milyon 250 bin TL toplandı.

Haberin Devamı

Elazığ’da 2020’de meydana gelen deprem sonrası katıldığı arama kurtarma çalışmaları sırasında ‘Sesimi duyan var mı?’ seslenişiyle hatırlanan Ankara İftaiyesi’nde görevli Musa Kalınsazlıoğlu’nun, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası olan 21 aylık kızı Zehra Meva bebek için başlatılan kampanya sona erdi. Zehra Meva bebeğin Amerika’daki tedavisi için 7.5 ay önce başlatılan bağış kampanyası kapsamında toplam 30 milyon 250 bin TL toplandı. Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda kampanyaya gönül veren yaklaşık 300 gönüllü ve itfaiye personeli Zehra Meva için düzenlenen kutlama etkinliğinde bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı buluşmada ‘Papatyalar solmasın, Zehra Meva ve tüm SMA2 hastası çocuklar sağlıkla yaşasın’ teması ve ‘Zehra Meva kazandı’ sloganıyla gökyüzüne rengarenk balonlar bırakıldı.

Papatyamız solmayacak


DESTEK VEREN ÇOK İNSAN OLDU

Baba Musa Kalınsazlıoğlu “İlacın meblası çok yüksekti onu biz karşılayamazdık. Kampanyayla toplandı, emek sarf edildi. Çok mutluyuz, Zehra Meva inşallah ilacına kavuşacak” derken, anne Rabia Kalınsazlıoğlu da “Hayatına bağımsız devam edebilmesi için yurt dışında gen tedavisi görmesi gerekiyor. Dünyanın en pahalı ilacı bu. 2 milyon 200 bin dolar yapıyor. Bize destek veren çok insan oldu. 7.5 ayda bu bir başarıdır çok büyük bir rakam toplandı. Allah herkesten razı olsun, hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Papatyamız solmayacak


SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DÖNECEK

Ankara İtfaiyesi’nde yaşanan mutluluğa ortak olma sevincini yaşadıklarını vurgulayan ABB İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, “Kısmet olursa haftaya Zehra Meva kızımız tedavisi için Amerika’ya uçacak. Sağlıklı bir şekilde döneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Kampanyanın başkanlığını yürüten itfaiyeci Hüseyin Gürçay da Ankara İtfaiyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyanın büyük ses getirdiğine dikkat çekerek, “Zehra Meva’nın uçaktan yürüyerek geldiği günleri dört gözle bekliyor olacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

14 AĞUSTOS 2021
Hürriyet Ankara, Ankara İtfaiyesi’nde görevli Musa Kalınsazlıoğlu’nun ‘papatya kız’ diye seslendiği SMA hastası kızı Zehra Meva için verdiği mücadeleyi, ‘PAPATYAMIZ SOLMASIN’ manşetiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!