Paha biçilmez eserler halkla buluşmaya hazır

Güncelleme Tarihi:

Paha biçilmez eserler halkla buluşmaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 00:00

Vakıflar haftası bu yıl, 7-13 mayıs tarihleri arasında "Vakıf ve Çevre" teması altında kutlanacak. Hafta boyunca, çeşitli sergilerin yanı sıra vakıf ve çevre konulu sempozyum ile 81 ilde "Vakıf Eserlerini Geziyorum" yürüyüşü düzenlenecek.

VAKIFLAR Haftası bu yıl 7-13 Mayıs tarihleri arasında "Vakıf ve Çevre" teması altında kutlanacak. Vakıflar Genel Müdürlüğünce Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, 7 Mayıs’ta Anıtkabir’e çelenk konulmasıyla başlayacak.

TOBB Üniversitesi’nin Söğütözü’ndeki kampüsünde aynı gün düzenlenecek törenle devam edecek etkinlikte, vakıf alanında çalışmaları ve özel hizmetleri olanlara, Vakıf şuurunun yaygınlaştırılmasına dönük haber yapan basın kuruluşları ve gazeteciler ile proje, hat, fotoğraf, anı, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Resim, fotoğraf ve vakıf eserleri sergilerinin düzenleneceği etkinlikler kapsamında, restorasyon çalışmaları tamamlanan Vakıf Eserleri Müzesi’nin de açılışı yapılacak.

ULUS’TA MÜZE

Mimar Kemalettin’in eseri olan ve restore edilerek müzeye dönüştürülen Ulus’taki eski "İlk Hukuk Mektebi" binasında, artık depolarda tutulan binlerce tarihi vakıf eseri sergilenecek.

Müzede, paha biçilemeyen halı ve kilimlerden, nadide çini, şamdan, avize ve tombaklara, el yazması Kur’an-ı Kerim’lerden, hat levhalarına kadar binlerce tarihi vakıf eseri sergilenecek.

Çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak tasarlanan müzede, kafeterya, hediyelik eşya satış stantları, toplantı ve konferans salonları ile vakıf kültürü hakkında sürekli sunumların yapılacağı sinevizyon merkezi bulunuyor.

Öte yandan, hasar gören tarihi eserlerin bilimsel yöntemlerle onarılacağı müzede, eserlerin özelliklerini kaybetmeden saklanabilmeleri amacıyla özel depolar da oluşturuldu.

Müze, paha biçilemeyen binlerce tarihi esere ev sahipliği yapacağı için ileri güvenlik ekipmanlarıyla korunacak.

VAKIF VE ÇEVRE

"Vakıf ve Çevre" teması altında kutlanacak Vakıflar Haftası’nın ikinci gününde "Geleneksel Vakıf Kültüründe Çevre ve Çevre Vakıfları", "Çevre Sorunlarının Çözümünde Vakıfların Rolü" konulu sempozyum düzenlenecek.

9 Mayıs Çarşamba günü de "Çevre Sorunları ve Bu Alanla İlgili Vakıfların Çalışmaları", "Vakıf Eski Eserleri ve Çevre Düzenlemesi", "Vakıf Medeniyetimizin AB Ülkeleri ve Vatandaşlarına Tanıtımı" başlıklı çalışma grubu toplantıları yapılacak.

Vakıf ruhu

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Vakıflar Haftası’nı bu yıl da söz verdikleri birçok projeyi hayata geçirmiş olmanın, birçok abide eseri ayağa kaldırmanın gururuyla kutlayacaklarını söyledi. Vakıf ruhunun ve heyecanının yaşatılmasından birinci derecede sorumlu olduklarını ifade eden Beyazıt, her yıl coşkuyla düzenledikleri Vakıflar Haftası etkinlikleriyle sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!