Padişah sahnede

Güncelleme Tarihi:

Padişah sahnede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 14:18

Osmanlı padişahlarından Sultan 4. Murat’ın hayatından kesitlerin yer aldığı IV. Murat Operası, Opera Sahnesi’ndeki prömiyerle yaklaşık 8 yıllık aranın ardından Ankaralı sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin(ADOB) ‘IV. Murat Operası’, Opera Sahnesi’nde yaptığı prömiyerle, sanatseverlerin karşısına çıktı. Esere, Ankaralı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.
IV. Murat Operası, besteci Okan Demiriş’in geçen yıl hayatını kaybeden eşi ve Türk operasının efsanevi baş sopranosu Leyla Demiriş anısına sahnelendi. Librettosu Turan Oflazoğlu’na ait üç perdelik operanın rejisi, Haldun Özörten imzası taşıyor.

İNSANİ YÖNÜ ÖN PLANDA

IV. Murat Operası, Osmanlı tarihinin fetihler dönemini, sarayın gizemli yaşamını ve henüz 11 yaşındayken Osmanlı Padişahı olan IV. Murat’ın yaşam öyküsünü anlatıyor. Rejisör Haldun Özörten, eserde IV. Murat’ın daha çok insani yönünü anlatmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

SARAYDAKİ HAPİS HAYATI

“IV. Murat’ın da bizim gibi etten kemikten insan olduğunu, yaşamındaki gelgitleri, anne baskısını, sarayın içinde yaşarken aslında hapsin içinde yaşadığını ve benlik mücadelesi yaşadığını anlatmaya çalıştık. 28 yaşında ölen IV. Murat’ın son 10 yılını anlattık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!