Özgecan Kuğulu’da nefes alacak

Güncelleme Tarihi:

Özgecan Kuğulu’da nefes alacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 17:02

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği minibüsün şoförü tarafından vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ismi, Kuğulu Park’taki bir ağaca verildi. 

Haberin Devamı

‘Önce İnsanız Diyen Avukatlar Platformu’ geçen yıl konuyla ilgili imza kampanyası başlatarak bugüne kadar binlerce imza topladı. Toplanan imzalar sonucu talep edilen isim önerisi Çankaya Belediyesi tarafından kabul edilirken Poli Plastik Heykel Sanatçısı Emre Lüle de Özgecan Aslan için poli plastikten heykel yaptı. Yapılan heykel Özgecan Aslan’ın ismi verilen ağaca asıldı. Kuğulu Park’ta bir araya gelen ‘Önce İnsanız Diyen Avukatlar Platformu’ yaptıkları basın açıklamasında kadına yönelik şiddete karşı ‘kadına şiddete sıfır tolerans’ yaklaşımının bir devlet politikası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çektiler. Platform üyeleri açıklamalarında özetle şu ifadelere yer verdi:
“Özgecan Aslan’ın Kuğulu Park’taki bu ağaçta nefes almasını sağladık. Özgecan’ın kıymetli babasının deyimiyle; başka meleklerin kanatları kırılmasın istedik. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet son bulsun, en kutsal hak olan yaşam hakkı sahipsiz kalmasın dedik. Özgecanımız bu ağaç ile birlikte yeniden var oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!