Öveçler Vadisi’nde 8 yavru köpek katledildi

Güncelleme Tarihi:

Öveçler Vadisi’nde 8 yavru köpek katledildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2022 14:46

Ankara’daki hayvan katliamlarının adresi bu kez Çankaya Öveçler Vadisi oldu. Bölgede hayvanseverlerin beslediği 10 köpekten sekizi zehirlenerek öldü, ikisi ise tedavi altında.

Haberin Devamı

Hayvansever Aslı Bayın, dün öğlen saatlerinde Çankaya Öveçler Vadisi’nde beslediği 10 yavru köpekten sekizini ölü buldu, acı içinde kıvranan iki yavruyu ise veterinere götürdü. Veterinerin iki yavru köpeğe yaptığı muayene sonucu, hayvanların zehirlendiği tespit edildi. Hayvansever Bayın, “Bu yavru köpekler kime ne zarar verebilir ki? Ben geldiğimde köpekler yavaş yavaş can çekişme evresine girmişlerdi. Bir kısmı da zaten ölmüştü. Biz ve bu arkadaşlar köpeklere daima bakıyoruz. Boğazımızdan kısıp bu hayvanlara veriyoruz. Çünkü hayvanların da bizim gibi bu dünyada yaşamaya hakları var” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

OTOPSİYE GÖTÜRÜLDÜ

Bölgeye gelen başka hayvanseverler ise polis ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne haber verdi. Zehirlenen yavru köpekler ekipler tarafından otopsi yapılmak üzere götürülmek istendiği sırada, çevredeki başka bir köpek dakikalarca zehirlenen hayvanların başında bekledi. Köpeği uzaklaştırmak isteyen hayvanseverler gözyaşlarına hakim olamadı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!