Otele izin yok EGO taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Otele izin yok EGO taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2021 01:53

Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) ‘Ulus’taki Gençlik Spor Genel Müdürlüğü binasının otel olarak kullanılması’na ilişkin talebini kabul etmedi.

Haberin Devamı

Otel için onay çıkmayınca ABB, binaya EGO Genel Müdürlüğü’nü taşıma kararı aldı. Ulus Atatürk Anıtı’nın karşısında yer alan ve ABB’nin kendi mülkiyetinde bulunan bina, uzun süredir boş olarak atıl halde duruyordu.

KURUL ONAY VERMEDİ

ABB Meclisi daha önce binanın otel ve konaklama tesisi haline getirilmesi için oy birliğiyle karar aldı. Meclis kararının ardından belediye, binanın otele çevrilmesine ilişkin talebi Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sundu. Kurul ise bu talebi kabul etmedi. Onay çıkması halinde ABB, binayı yap-işlet-devret modeliyle 25 yıl süreliğine ihale edecekti. Otel talebi kabul edilmediği için binanın EGO Genel Müdürlüğü’nün hizmet binası olarak kullanılması kararı alındı. ABB’nin Hipodrom Caddesi’ndeki binasının A Blok bölümünde yer alan EGO Genel Müdürlüğü’nün birimleri, Ulus’taki binaya taşınacak.

PANKART DA ASILDI

Binada yapılacak tadilatın ardından EGO Genel Müdürlüğü’nün yeni adresi Ulus olacak, yeni binada yaklaşık bin personel görev yapacak. EGO Genel Müdürlüğü’nün mevcut belediye binasından taşınması daha önce de gündemdeydi. Kent merkezindeki farklı binalara bakılıyordu. Binanın aktif olarak kullanılmasıyla Ulus’a da katkı sağlaması amaçlanıyor. ABB, EGO’nun taşınacağını binaya astığı, “EGO Genel Müdürlüğü yaklaşık 1000 personeli ile bu binaya taşınacaktır” yazılı pankartla da duyurdu.

YIKIM KARARI ALINMIŞTI

Haberin Devamı

Ulus’ta 1959’da Emekli Sandığı tarafından inşaatı tamamlanan ve 1962-1963 yıllarında o günkü ismiyle Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne kiralama yöntemi ile devredilen Gençlik Spor Genel Müdürlüğü binası, 2017’de boşaltılarak ABB’ye devredildi. Türk sporunun uzun yıllar yönetildiği emektar bina, 2017’den bu yana atıl halde kaldı. Bina için daha önce Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında yıkım kararı alınmıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!