Osmanlı İş Merkezi’nde ücretsiz yıkama hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı İş Merkezi’nde ücretsiz yıkama hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2022 16:15

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), yurtlarda kalan ya da evinde çamaşır yıkama imkânı bulunmayan öğrenciler başta olmak üzere engelli ve yaşlı vatandaşların ücretsiz yararlanması için 4’üncü ‘Giysi Yıkama Merkezi’ni Keçiören’deki Osmanlı İş Merkezi’nde hizmete açtı.

Haberin Devamı

Resmi tatiller dışında yaz-kış yılın 12 ayı açık hizmet veren merkezden yararlanan vatandaşlar, haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında hiçbir ücret ödemeden ve herhangi bir temizlik malzemesi getirmeden çamaşırlarını görevlilere teslim ediyor. ABB’den giysi yıkama hizmeti alabilmek için öğrencilerin; öğrenci kimlik kartı fotokopisi, öğrenci belgesi, yurtta kalıyorsa yurt belgesi, evde kalıyorsa kira kontratı fotokopisi ve 2 adet fotoğrafla merkezlere başvurması gerekiyor. 2021 yılında, 5 binden fazla öğrencinin kayıt yaptırdığı Giysi Yıkama Merkezi’nin hizmet verdiği diğer üç adres ise şöyle:

Osmanlı İş Merkezi’nde ücretsiz yıkama hizmeti


*Beşevler Giysi Yıkama Merkezi: Bahçelievler 1.Cadde 7.Sokak No:12/A Beşevler/Çankaya
*Kurtuluş Giysi Yıkama Merkezi: Cemal Gürsel Cad. Ozanlar Sokak No:6/10 Kurtuluş/Çankaya
*Araplar Yurdu Giysi Yıkama Merkezi: 1339/6 Sok. No:23/F Araplar/Mamak

Osmanlı İş Merkezi’nde ücretsiz yıkama hizmeti


ÇALDAĞ İÇİN FİKİR YARIŞMASI

ABB’nin, Dikmen Çaldağ Tepesi’nde inşa edilecek anıt için düzenlediği ‘2023 Cumhuriyet’in 100. Yılı Anıtı Fikir Projesi Yarışması’nın başvuru süreci 14 Şubat’ta başlıyor. Yarışmaya katılmak isteyenler ‘yarismayla.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilecek. Yarışmacıların hazırladıkları projeleri en geç 1 Haziran 2022 saat 17.00’ye kadar teslim etmeleri gerekiyor. Yarışmada başarı elde eden ve dereceye giren eser sahipleri para ile ödüllendirilecek. Mimar, heykeltıraş, şehir plancısı ve peyzaj mimarı meslek guruplarından oluşan ekiplerden birinci olan eser 200 bin, 2’nci eser 120 bin, 3’üncü eser sahibi ise 80 bin TL almaya hak kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!