Ortopedi Derneği'ne başarı beratı

Güncelleme Tarihi:

Ortopedi Derneğine başarı beratı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2020 12:59

Pandemi döneminde 65 yaş üstü kişileri evde bulundukları süre içerisinde spor yapmaya, "Hareket Hayat, Hayat Harekettir" anlayışıyla da herkesi bisiklete binmeye teşvik eden Ortopedi Derneği, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) tarafından başarı beratı ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

TÜSİAV ile Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından ‘5 Aralık Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’ kapsamında 25 sivil toplum örgütü başarı beratı ile ödüllendirildi. Ödül alan STK'lardan birisi de Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) oldu. ASTOP adına TOTBİD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özgür Yıldırım’a beratını Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF) Başkan Yardımcısı Erkin Delikanlı takdim ederken, TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak da törene görüntülü arama ile katıldı. TÜMDEF Başkan Yardımcısı Erkin Delikanlı, başarı beratını takdim ederken şunları söyledi:
“Sivil toplum kuruluşları arasındaki dayanışma ve birlikteliği daim kılarak toplum yararına çalışmalar yapmaya çabalayan TÜSİAV, her yıl kuruluş ve derneklerin emeklerini görünür kılmak amacıyla düzenlediği ödül törenini bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 nedeniyle gerçekleştiremedi. Bu yıl ödüle layık görülen derneklerden TOTBİD; pandemi döneminde 65 yaş üstü kişileri evde oldukları süre içerisinde sağlıklı spor hareketleri yapmaya yönlendirerek gereksiz MR çekilmesine engel olduğu gibi, aynı zamanda ‘Hareket Hayat Hayat Harekettir’ mottosu ile insanları bisiklete binmeye teşvik etmiştir. Bir de bu zorlu süreçte asistan eğitimlerine online olarak devam etmişlerdir. İşte tüm bu özverili çalışmaları nedeniyle Vakfımız TOTBİD’e başarı beratı vermeyi uygun görmüştür. Biz de kendilerini bir kez daha tebrik ediyoruz.”
TÜSİAV Başkanı Sarıtoprak da; sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, “Unutulmamalıdır ki; sivil toplum demek vaktini, nakdini, enerjisini toplum yararına aktarmak demek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!