Onun eserlerinde renkler uçuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Onun eserlerinde renkler uçuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 00:00

Ankaralı ressam Başak Temel Türkiye’de ilk kez gerçeği ile aynı anda 3 boyutlu sanal web ortamında da açılan ‘Ellysion-Yer Altı Dünyası’ isimli sergisinin ikincisini Antalya’da açtı.

İLK kişisel sergisini Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gerçekleştiren sanatçı Başak Temel, Türkiye’de ilk kez gerçeği ile aynı anda 3 boyutlu sanal web ortamında da açılan ‘Ellysion-Yer Altı Dünyası’ isimli sergisinin ikincisini Rixos Otelleri sponsorluğu ile Rixos Premium Belek’te sanatseverlerle buluştu.

Annesi ile başladı

Geçtiğimiz hafta gösterişli bir kokteyl ile açılışı yapılan sergi 1 ay süresinde açık olacak. Bir sonraki durağı Kazakistan’ın Başkenti Astana’daki Rixos Oteli olacak sergi, diğer Rixos otellerinde de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu olan Başak Temel’in resimle olan ilişkisi ilkokul çağlarındayken başladı ve sanat eğitimcisi olan annesinden aldığı temel resim eğitimi ile çalışmalarını geliştirerek devam ettirdi.
Başak Temel, üretkenlik ve yaratıcılığın insan hayatında gelişim ve mutluluğun vazgeçilmez kaynağı olduğu inancı ile devam ettirdiği resim çalışmalarının yanısıra, meslek hayatını da yürütüyor.

Eserlerinde karışık teknikle çalışıyor

HAYATTAKİ duruşunu, yaşam felsefesini, deneyimlerini, duyarlılıklarını, yaşama sevincini, mutluluğunu, öfkesini, hayallerini ve izlenimlerini tümüyle tuval üzerine renk-biçim-doku gibi görsel öğeler olarak aktaran Başak Temel, eserlerinde karışık teknikle çalışıyor. Akrilik boya, sprey boya, toz yaldız ile renklendirdiği işlerinde kolajlarda ayna, rölyefler için ise silikon ve sicim kullanan sanatçı, bilinen malzeme ve tekniklerin olanaklarını son derece geniş ve yaratıcı bir biçimde kullanarak özgün estetik tınılar oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!