Önce yağmur sonra kar

Güncelleme Tarihi:

Önce yağmur sonra kar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 00:42

Başkent’te önceki gün yağan yağmur, dün yerini kar yağışına bıraktı. Kentin yüksek kesimleri ve çevre ilçeler beyaza büründü. Belediyeler, yüksek kesimlerde olumsuzluk yaşanmaması için çalışma yürüttü. Esenboğa Havalimanı’nda da alınan özel önlemlerle uçaklar alana güvenli iniş yaptı.

Haberin Devamı

Ankara’da, baharın habercisi 3’üncü cemrenin toprağa düşmesi sonrası hava sıcaklıklarının artması beklenirken, dün şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kentte önceki gün sabah saatlerinden itibaren yağışlı hava etkisini gösterdi, aralıklarla yağan yağmur yer yer etkili olurken akşam saatlerinde karla karışık yağmur etkisini gösterdi. Dün sabah saatlerinde ise Dikmen, Keklikpınarı, Oran, İncek gibi yüksek rakımlı yerlerde kar yağışı görüldü. Çubuk, Beypazarı, Elmadağ, Balâ gibi ilçelerde de kar yağışı etkili oldu.

Önce yağmur sonra kar


YÜKSEK KESİMLERDE KAR MESAİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve ilçe belediye ekipleri, ulaşımda olumsuzluk yaşanmaması için çalışma yürüttü.

Önce yağmur sonra kar


Keçiören, Çankaya, Mamak, Altındağ belediyelerine bağlı ekipler, yüksek kesimlerde yer alan mahallelerin yol ve kaldırımlarında küreme çalışması gerçekleştirdi.

Önce yağmur sonra kar


UÇUŞLAR İÇİN ÖZEL TEDBİR ALINDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Ankara Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü’nün oluşturduğu karla mücadele ekipleri de uçuşların aksamaması için tedbir aldı. Havalimanı pistinin ve apronun kapanmaması için 32 uzman personelin 22 ileri teknoloji donanımlı araçlarla yaptığı çalışmalarla uçakların alana güvenli inişi sağlandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!