Önce temizlediler sonra mesaj verdiler

Güncelleme Tarihi:

Önce temizlediler sonra mesaj verdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 15:40

Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli ile gönüllüler, ‘1-7 Haziran Çevre Haftası’ nedeniyle Kurtboğazı mevkisinde bir araya gelerek çevre temizliği yaptı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 saatte toplanan çöplerle ise ‘Bu ne la’ yazarak çevre kirliliğine karşı ortak mesaj verildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar temizliğin ardından şu değerlendirmeleri yaptı:

DUYARLIĞIMIZ ÇOK AZ

*Gülay Arar: “Çevre gönüllüsüyüm. Buraya geldiğimde insanlarımızın ne kadar duyarsız olduğunu görüyorum. Lütfen biraz daha temiz olalım. Evinizde nasılsanız doğaya karşı da öyle olalım.”
*Sami Sakaoğlu: “Maalesef çevremize olan duyarlılığımız çok az. Biz de farkındalık yaratmak için bu etkinliğe katıldık. Umarım bu son gelişimiz olur, bir daha temizlik için gelmemize gerek kalmaz.”
*Hacer Gül: “İnsanlar çevreyi kirletmeye geliyor. Eğlenmek için kimsenin doğayı böyle berbat etmeye hakkı yok.”

DOĞA BİZE LAZIM

*Ayşe Lodos: “Katılıma olan yoğunluk beni şaşırttı. Aklınıza gelebilecek her türlü çöp var burada. Bebek bezinden tutun cam şişeye, pet bardaktan çatal bıçağa kadar. Keşke eğlenme tanımı bu olmasa. Lütfen çevremizi bu kadar kirletmeyelim.”
*Sena Aşık: “Çok güzel bir etkinlik bence. Bu tarz etkinliklerin farkındalık yaratması için artmasını istiyoruz.
*Gökçe Görümlü: “Sıfır atık üzerine çalışıyoruz. Biz bu temizliği aslında belirli periyotlarla hep yapıyoruz. Doğayı kirletmeyin, doğa bize lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!