Önce tedavi ediliyor sonra sahiplendiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Önce tedavi ediliyor sonra sahiplendiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2021 17:30

Altındağ Belediyesi’ne ait barınakta bir yılda 350 hasta ve yardıma muhtaç sokak hayvanının tedavisi yapıldı, 110’u sahiplendirildi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi, 10 dönüm arazi üzerine kurulu 150 hayvan kapasiteli barınakta, sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, tam donanımlı modern hayvan barınağında sokak hayvanlarına sıcak yuva imkânı sunduklarını, ayrıca ilçede her gün 60 noktada düzenli besleme yaptıklarını ve soğuk havada besleme miktarlarını artırdıklarını belirtti. Balcı, “Bir yılda 800 sokak hayvanını kısırlaştırıp aşılarını yaparak küpelerini taktıktan sonra alındıkları noktalara geri bıraktık. 350 hasta ve yardıma muhtaç sokak hayvanına sahip çıktık, tedavilerini gerçekleştirdik, sağlıklarına kavuşturduk. Bu hayvanlardan 110 tanesini kendilerine sevgiyle bakacak kişilere sahiplendirdik” diye konuştu. Başkan Balcı, vatandaşlardan yakın çevrelerinde yardıma muhtaç, hasta, sakat ya da yeni doğmuş sokak hayvanlarını kendilerine bildirmelerini de istedi.

Önce tedavi ediliyor sonra sahiplendiriliyor


HER HAFTA SONU YEM VE MAMA

Haberin Devamı

Beypazarı Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yem ve mama bıraktı. Fotoğraf: Yaşar TONBAK/AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!