Önce inanın başaracaksınız

Güncelleme Tarihi:

Önce inanın başaracaksınız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2022 23:08

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK), kursiyerlerini meslek sahibi yapmanın yanı sıra başarılı girişimcilik örnekleriyle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

O örneklerden birisi de kursiyerlikten güzellik merkezi patronluğuna uzanan başarı hikâyesiyle Rukiye Kuba(30) oldu. Ev kadını olan ve daha önce hiç çalışmayan üç kız çocuk annesi Rukiye Kuba, 2018’de YENİMEK’in Ata Mahallesi’ndeki merkezinde makyaj ve cilt bakımı kursuna başladı. Bir yıl boyunca öğrenci sıralarında oturan Kuba, buradan mezun olduktan sonra da birkaç farklı yerde eğitim alarak uzmanlaştı. Tüm eğitimlerini tamamlayan, ustalık belgelerini alan Kuba aynı zamanda usta öğretici de oldu. Kuba, ardından açtığı güzellik merkeziyle müşterilerine hizmet vermeye başladı. 10 kişiye de istihdam sağlayan Kuba, başarı öyküsünü Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Önce inanın başaracaksınız


BÖYLE OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM

“Daha önce hiç yaptığım bir iş değildi ama hep merakım vardı. Zor şartlarda eğitimlerimi aldım, her şey önüme serilmedi. Kendi çabamla, emeğimle bir yerlere geldim. Yol gösterenlerim de çok oldu. Özellikle Yenimahalle Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı’mız Fethi Yaşar’a sunduğu imkânlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. YENİMEK bana çok şey kattı. Kursun sonrasında açtığım, yaklaşık üç yıldır faaliyette olan, çok yoğun çalışan bir güzellik merkezim var. Kalıcı makyaj, epilasyon, cilt bakımı uygulamaları, güzellik merkezinde olabilecek tüm uygulamalar mevcut. Aynı zamanda işverenim, uzman estetisyenlerin de olduğu 10 kişilik bir ekiple çalışıyorum. Ben kursa giderken bu kadar büyük, güzel şeyler olacağını tahmin etmiyordum. Beklediğimden daha iyi oldu her şey.

ÇABALAYARAK BAŞARIYA GİDİLEBİLİYOR

Üç kız çocuğum var, bugün kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Profesyonel bir kalıcı makyajı uzmanıyım. Üç yıl önce kalıcı makyaj kalemim bile yoktu. Sıfırdan başladım. Bu noktaya geldim. Kadınlar bir mesleği gerçekten yapmak istiyorlarsa öncelikle inanmalılar. Herkeste genelde korku var ve inanmıyorlar. Cesaretli olmak gerek. Çabalayarak başarıya gidilebiliyor, hiçbir emek karşılıksız kalmıyor. Ben de üç yıldır büyük emekler verdim gerçekten. Kurslara giden kadınlara da kesinlikle girişimci olmalarını tavsiye ederim. Benim onlar için yapabileceğim bir şey varsa seve seve, her zaman yardımcı olmaya da hazırım. Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlar inanırlarsa başarırlar. Çekinmesinler denesinler, kaliteli iş yaparlarsa başarılı bir sonuç alırlar.”

Haberin Devamı

BAŞARI GÖSTERMELERİ BİZİ DE MUTLU EDİYOR

Haberin Devamı

YENİMEK kurslarından başarılı girişimcilerin çıkmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi: “YENİMEK kurslarımızda el sanatlarından bilişim teknolojilerine, fotoğraf çekiminden, gümüş takı işlemeciliğine, güzellik ve saç bakım hizmetlerinden müzik ve gösteri sanatlarına kadar çok farklı branşta, alanında uzman eğitmenler tarafından eğitimler veriliyor. 20 ayrı noktada hizmete açtığımız YENİMEK merkezlerinde 20 bine yakın kursiyerimiz, 250 öğretmenimizden eğitim alıyor. Kursiyerlerin hepsi ayrı ayrı çaba gösteriyor. Sertifika alarak eğitimlerini tescilliyorlar. YENİMEK’E çok önem veriyorum. Bu kurslar sadece hobi kursu değil, aynı zamanda meslek edindirme kursu. Bugün altın bilezik, bir meslek sahibi olmak çok önemli. Meslek sahibi olanların girişimde bulunarak iş yeri açması ve başarı göstermeleri bizi de çok mutlu ediyor. Rukiye Kuba’yı da bu anlamda kutluyor başarılarının devamını diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!