Ömrüne Sığmayan Adam'a yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Ömrüne Sığmayan Adama yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 12:10

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı 'Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin' sergisini 10 günde 3 bin 500 kişi gördü. Usta Yazar Nesin'in 100. Doğum yıldönümü dolayısıyla 30 Eylül'de açılan sergi, 8 Kasım'a kadar görülebilecek.

Haberin Devamı

Usta yazar Aziz Nesin'in 100. Doğum yıldönümünde, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin (ÇSM) ev sahipliği yaptığı “Ömrüne Sığmayan Adamö sergisi yoğun ilgi görüyor. 30 Eylül'den bu yana 3 bin 500 kişinin ziyaret ettiği sergi, 8 Kasım'a kadar görülebilecek. Aziz Nesin'in yüzbinlerce dokümandan oluşan kişisel arşivinden bir seçki, elyazması notları, günceleri, kitapları, eşyaları ve aldığı ödüllerin yanı sıra yaşamı üzerine video röportajlar ve belgesellerin de yer aldığı sergide, Nesin'e ilişkin yazı-çizi, fotoğraf, karikatür, afiş gibi görsel malzemeler de bulunuyor.

YAKIN TARİHİN İZLERİ SERGİDE

Nesin Vakfı tarafından düzenlenen sergi, Türkiye'de sanat, edebiyat, politika gibi mevzulara Aziz Nesin'in gözünden bakma, Nesin'i bilindik klişelerin ötesinde tanıma olanağı sunarken, Nesin'in yaşamı süresince ortaya çıkardıklarının yanı sıra ömrüne sığdıramadığı işlere de yer veriyor. Aziz Nesin'in şimdiye kadar basılmış tüm kitaplarının yer alacağı sergide, Nesin'in tanıklık ettiği 6-7 Eylül olayları, Sivas katliamı gibi Türkiye'nin yakın tarihinde iz bırakan olayların belgeleri de görülebiliyor.

Haberin Devamı

SERGİ İLK KEZ ANKARA'DA

İstanbul, İzmir ve Bursa'da gösterilmesinin ardından ilk kez Ankaralılarla buluşan serginin küratörlüğünü Işın Önol, arşiv çalışmalarını Esin Pervane ve Salih Bora yaptı. Serginin içeriği, Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin ve yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu başta olmak üzere Nesin Vakfı danışmanlığında sürdürüldü. Sergide yer alan “Aziz Nesin Yaşıyorö belgeseli ile Nesin Vakfı Arşivi'nden video seçkisi ise Fatih Pınar ve Burcu Kolbay tarafından hazırlandı. Nesin Vakfı'nın yapım görüntüleri Tan Oral tarafından kayıt altına alınırken, Ethem Özgüven tarafından dijitalleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!