Ödüllü filmler Başkent’te

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü filmler Başkent’te
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2020 00:50

31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ‘festivallerden’ seçkisi, Berlin, San Sebastián, Stockholm gibi dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş filmleri Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturacak.

Haberin Devamı

Komediden animasyona ve avangart filme uzanan seçki, Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan 6 filmi festival izleyicisi ile buluşturacak. ‘Festivallerden’ seçkisi, Ulrike Ottinger, Christian Petzold gibi ustaların son yapıtları ile genç yönetmenleri keşfe çağıran filmleri bir araya getiriyor. 3-11 Eylül tarihlerinde Ankara’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek festivalin biletleri bugün biletinial.com’da satışa çıkıyor.

Ödüllü filmler Başkent’te


ROMANTİK BİR HAYALET HİKÂYESİ

Usta yönetmen Ulrike Ottinger’in dünya prömiyerini bu yıl Berlin Film Festivali’nde yapan otobiyografik belgeseli ‘Paris Calligrammes’ gösterilecek filmler arasında. 78 yaşındaki Ottinger’in, genç bir ressam olarak yaşadığı 60’lar Paris’ini ve bohem kültürünü eşsiz hayâl gücüyle canlandırdığı filmi, buluntu görüntüler, gazete küpürleri, fotoğraflar gibi çok sayıdaki görsel materyali bir araya getiriyor. Seçkinin bir diğer usta ismi Alman yönetmen Christian Petzold olacak. Petzold’un Berlin Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Dalı’nda Gümüş Ayı Ödülü’nü kazanan son filmi ‘Undine’, romantik bir hayalet hikâyesi ile perdede olacak.

GERİLİM DOZU YÜKSEK BİR DRAM

Seçki kapsamında Alman aktris Ina Weisse’nin 12 yıl aradan sonra yeniden kamera arkasına geçtiği filmi ‘The Audition/Seçmeler’, gerilim dozu yüksek bir dram sunuyor. İtalyan sinemacı Danilo Caputo’nun dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde yapan yeni filmi ‘Sow the Wind/Rüzgârı Eken’, bu bölümün diğer filmlerinden. Arne Körner’in ikinci filmi ‘Gasmann’, İspanyol yönetmen Salvador Simo’nun ‘Buñuel in the Labyrinth of the Turtles’ de, seçki kapsamında izleyici ile buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!