ODTÜ’de sürdürülebilir girişimciliği tartıştılar

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’de sürdürülebilir girişimciliği tartıştılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 00:00

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Genç Girişimciler Topluluğu tarafından Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Girişimcilik Kongresi"nde sürdürülebilir girişimcilik tartışıldı. Oturumda, Avea ve Türkiye Toplum Gönüllüleri (TOG) Vakfı işbirliği ile sürdürülen Türkiye’de girişimcilik alanında kapsamı itibariyle ilk ve tek sosyal sorumluluk projesi "Hayatımın Fikri" tanıtıldı.

Oturumdaki konuşmasında "yaratıcı yönü güçlü, girişimcilik kavramını özümsemiş ve uygulanabilir iş fikirleri geliştirebilen genç girişimcilere ihtiyacımız var" diyen Avea Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya, proje ile üniversitelerde girişimcilik kültürü oluşturulmasına katkıda bulunmayı ve gençleri girişimciliğe yönlendirerek kendi işlerini kurmalarına destek olmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kaya, "Üniversitelerde el ilanları, afişler, üniversite web sitelerinde haberler aracılığıyla yoğun tanıtım çalışmaları yaparak gençleri tanıtım toplantılarına davet ediyoruz. Çağrılarda hiçbir fakülte, sınıf ayrımı yapmıyoruz. Başvuru süreci olan bir ay içinde web sitesinden başvuru yapan her öğrenci projeye katılabiliyor" dedi.

TOG Genel Müdürü Yusuf Güvenç ise yerel ve ulusal ekonominin gelişmesi için yaratıcı yönü güçlü, girişimcilik kavramını özümsemiş ve uygulanabilir iş fikirleri geliştirebilen genç girişimcilere gereksinim duyulduğunu belirtti.

Güvenç, "’Hayatımın Fikri’ Türkiye’de girişimcilik eğitimini, projelerin fonlanmasını ve işini kuran gençlerin en kritik dönemi olan ilk yıllarında işletme danışmanlığı ile desteklenmesini hayata geçiren ilk ve tek projedir" dedi.

Hiçbir fakülte ve bölüm ayrımı yapılmaksızın projenin uygulanmakta olduğu tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olduğunu ifade eden Güvenç, projenin model olabilecek örnek bir proje olduğunu söyledi.

Güvenç, TOG’un Avrupa Konseyi Gençlik Danışma Komisyonu’na 50’den fazla aday arasından üye seçildiğini ve AB’nin gençlik politikalarında vakıflarının da vizyon üreteceğini sözlerine ekledi.

Kapari Üretimi projesini anlattı

OTURUM sırasında "Hayatımın Fikri" projesi ile kendi işlerini kuran genç girişimciler "Kapari Üretimi" projesi ile Anadolu Üniversitesinden Şenol Bacıoğlu, "Mini İtici Çekici" projesi ile İzmir Teknoloji Yüksek Enstitüsünden Evrim Verdioğlu ve "İnternet Üzerinden Parça Kontör Satış" projesi ile İzmir Teknoloji Yüksek Enstitüsünden Emrah Önder ve Alperen Yusuf Aybar deneyimlerini katılımcı üniversite öğrencileriyle paylaştı.

Oturum sonunda, ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından Avea Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya’ya bir teşekkür plaketi sunuldu.

"Hayatımın Fikri" 2006 yılında hayata geçti. Proje iki yılda 9 milyon 970 bin 900 lira katma değer yarattı.

2006 - 2008 yılları arasında 26 genç 20 proje ile kendi işlerini kurdu. 4 genç girişimci ise aldIkları girişimcilik eğitimleri ve hazırladıkları iş planlarıyla farklı fon kaynakları bularak işlerini kurdu.

Fon için 620 bin liralık kaynak ayrılan ’Hayatımın Fikri" projesinde 10 katılımcı üniversite bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!