Objektifin dilinden 15 Temmuz gecesi

Güncelleme Tarihi:

Objektifin dilinden 15 Temmuz gecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 01:00

TFMD, 15 Temmuz gecesi 47 foto muhabirinin objektifine yansıyan 95 fotoğrafın yer aldığı sergiyi, 23. Dünya Enerji Kongresi’nde açtı.

Haberin Devamı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD), 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları gözler önüne seren fotoğraf sergisi, İstanbul’daki 23. Dünya Enerji Kongresi’nde açıldı. Ankaralı foto muhabirlerinin de birçok fotoğrafının yer aldığı sergiyi, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı konuklar görme şansı bulacak.

47 İSİMDEN 95 KARE

15 Temmuz gecesi şehit olan Yenişafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Canbaz’ın anısına açılan sergide, 47 foto muhabirinden 95 kare yer alıyor. Foto muhabirlerinin tarihe tanıklığını olayların en yakınında yer alarak yaptığına dikkat çeken TFMD Başkanı Rıza Özel, sergiyle ilgili şunları kaydetti:  "Çektiğimiz fotoğraflar, tarihi birer belge olarak geleceğe aktarılırken bu belgelerin toplayıcıları meslektaşlarımız, en sıcak noktalarda canlarını hiçe sayarak basar deklanşörüne. 15 Temmuz gecesi de öyle oldu. 15 Temmuz gecesi, Fettullah Gülen Terör Örgütü mensupları vatanımızı kana buladı. 

Haberin Devamı

TARİHE KANIT BIRAKIYOR

Ülkemizin en karanlık gecesinde onlarca foto muhabiri korkusuzca deklanşöre bastı. Bir çoğu ölümden döndü. Bir meslektaşımız Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz, adı “Darbeci” özü “Terörist” hainlerin mermileriyle şehit oldu. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak, yayınlarımızın yanı sıra sergilerimizle bu karanlık gecenin bir tarihi vesikası fotoğrafları hafızalara taşıyoruz. Foto muhabiri meslektaşlarımızın çektiği kareler, yaşadıkları dehşet anlarını anlatan yazıları ile birlikte bu sergiye konu oldu. O gece deklanşöre basan cesur foto muhabirlerinin gözü ile fotoğraflarımızı tarihe kanıt bırakıyoruz.”

Objektifin dilinden 15 Temmuz gecesi

Sergide, Ankara Hürriyet muhabiri Mert Gökhan Koç’un fotoğrafları da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!