New York’a Ankara damgası

Güncelleme Tarihi:

New York’a Ankara damgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 00:00

New York’ta bu yıl 32.’si düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali başladı. Festivalde Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Oyunları Topluluğu büyük beğeni kazandı.

Haberin Devamı

New York Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32.’si düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali başladı. Büyükşehir Belediyesi de Türk Günü Yürüyüş ve Festivali’ne kalabalık bir grup ile katıldı. Bir hafta sürecek etkinliklerin açılışı şehrin finans merkezi olarak bilinen Wall Street Caddesi’nde düzenlenen Bayrak Töreni ile yapıldı. Göndere İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı çekilirken Bükşehir Belediyesi FOMGET Halk Oyunları Topluluğu danslarıyla beğeni topladı. Bovvling Green Park’ta yer alan meşhur boğa heykelinin yanında düzenlenen törene, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, TADF Başkanı Ali Çınar, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, meclis üyeleri ile Türk ve ABD’li vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

BİR HAFTA DALGALANACAK

Wall Street Caddesi’nin ABD’nin en önemli noktalarından biri olduğunu belirten Türk Amerikan Derneği Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Kurtuluş ise bir hafta boyunca Türk ve Amerikan bayraklarının birlikte göklerde dalgalanacağını ifade etti. Kurtuluş, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere katılımcı topluluklara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

FESTİVAL SOKAĞA TAŞTI

Etkinliğin ikinci adresi ise Brooklyn Belediyesi oldu. Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz’in ev sahipliğinde belediye binası içerisinde başlayan gösteriler belediye önünde devam etti. Markowitz, Türk dostlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederken, Ankara heyetini aralarında görmekten mutlu olduğunun altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası solistlerinden ünlü Nur Yoldaş ise söylediği şarkılar ile Türkiye rüzgarları estirdi.

GÖSTERİ BEĞENİ KAZANDI

Brooklyn Belediye Binası önünde gün boyu süren kutlamalarda FOMGET tekrar sahne aldı. FOMGET dansçıları performanslarının ardından New York’ta yaşayan Türkler ve ABDlilerle birlikte halay çekti. Etkinlikte ayrıca Türk yemekleri de yabancı konuklara ikram edildi.

BANDO VE MEHTER RENK KATTI

Törende Kara Kuvvetleri Komutanlığı Mızıka Takımı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da konser verdi, Brooklyn Amity School öğrencileri ise Türkçe ve İngilizce şiirler okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!