Neron Ramazan Akdere’nin kabusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Neron Ramazan Akdere’nin kabusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2011 00:00

Akıl hastası olduğu iddia edilen ve mahalledeki gecekonduları yaktığı için “Neron Ramazan” lakabı takılan Ramazan Kayaer, Akdere sakinlerine büyük korku yaşatıyor.

Haberin Devamı

MAMAK Akdere Mahallesi’nde iki yıldır çok sayıda yangın çıkarttığı öne sürülen “Neron Ramazan” lakaplı Ramazan Kayaer, bölgede büyük korku yaşatıyor.
Akli dengesinin yerinde olmaması nedeniyle ailesinin de sahip çıkmadığı iddia edilen Neron Ramazan’ın Kırmızıtepe bölgesinde bugüne kadar sekiz gecekonduyu ateşe verdiği öne sürüldü. Neron Ramazan’ın Akdere’de de çok sayıda kundaklama girişiminde bulunması üzerine mahalleli geceleri nöbet tutmaya başladı.
Neron Ramazan nedeniyle vatandaşların panik halinde olduğunu belirten mahalle sakini Kenan Akbey şöyle konuştu:

Çok korkuyoruz

“Akdere’de Neron Ramazan adını verdiğimiz bu genç geçen yıl Kırmızıtepe diye adlandırılan muhitte sekiz gecekonduyu ateşe verdi. Bu yıl da Akdere’de farklı yerlerdeki evleri yaktı. Kendisi akıl hastası ve madde bağımlısı. Yolda her gün tiner çekerek geziyor. Ailesinin durumu yerinde değil babası bile bu çocukla başa çıkamıyor. Öyle ki bazı günler sokaklarda, çevrede bulduğu boş evlerde kalıyor, kaldığı evleri herhalde delil bırakmamak için ateşe vererek yakıyor. İçinde insanların olduğu evi de ateşe vererek büyük tehlikeler yaşattı. Madde bağımlısı olduğu için özellikle geceleri bu olayları gerçekleştiriyor. Gece yarısı bir bakıyorsunuz mahallede bir yer ateşe verilmiş. Ailemizin başına bir şey gelmesin diye nöbet tutuyoruz. Bizim de evimizi yakacak diye korkuyoruz. Akıl hastası olduğu için polis de çaresiz kalıyor.

Sosyal felaket

Haberin Devamı

Özellikle alt kattaki evlerin camlarına vurarak büyük taşlar atıyor. Alt katlarda kalanlar camlarını açamaz hale geldi. Akdere mahalle muhtarına söyledik imza toplayarak sorunun çaresine bakalım diye hiçbir girişimde bulunmadı. Babasına sallama denilen uzun bir bıçakla saldırdı. Yarın bize veya sokakta oynayan çocuklara da bir şey yapar diye endişeleniyoruz. Herkes bu durumdan rahatsız evlerimizde tedirgin bir şekilde yaşamaya başladık.”

Yetkililere  çağrı

NERON Ramazan’ın araçlara da zarar verdiğini belirten mahalle sakini İsmail Ünal şunları söyledi: “Aracımıza büyük bir taş atarak camlarını kırdı. Poliste 40’tan fazla olay kaydının olduğu söyleniyor. Bunların içinde ev yakma, arabaya zarar verme, çevreye zarar verme gibi çeşitli suçlar var. Olaylarla ilgili defalarca polis ekiplerine haber verdik. Akıl hastası olması nedeniyle bir şey yapılamayacağı yönünde cevap aldık. Anlayacağınız bu genci hastane de kabul etmiyor hapishane de. Bu durumda çaresiz kaldık. Sokakta kendi kendine konuşarak küfür ederek geziyor. Geceleri tiner çekerek dolaşıyor. İnsanları sokaktan çevirip, para ve sigara istiyor. Kimsenin sahip çıkmadığı bu kişi için yetkililerin sorumlu davranmasını istiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!