Mülteci müzisyenlerden çevrim içi festival

Güncelleme Tarihi:

Mülteci müzisyenlerden çevrim içi festival
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2021 10:29

Dünyanın dört bir yanında yaşamlarını sürdüren göçmen ve mülteci müzisyenler, “Aynı Gökyüzünün Altında (Under the Same Sky)” isimli müzik festivalinde bir araya gelecek.

Haberin Devamı

refugeenewsturkey.org, Mülteci ve Göçmenlerin Yerel Entegrasyonu Derneği, Mavi Production ve Jan Consultancy iş birliğiyle düzenlenen festival, 27 Mart Cumartesi akşamı Türkiye’de saat 20.00’de, İngiltere’de ise 17.00’de başlayacak. YouTube’de Under The Same Sky Festival kanalı ile Zoom platformu üzerinden canlı yayınlanacak festivalde, amatör mülteci ve göçmen gruplarının yanı sıra ünlü şarkıcılar, müzik grupları misafir olarak katılacak.

Mülteci müzisyenlerden çevrim içi festival


SİBEL TÜZÜN DE ŞARKI SÖYLEYECEK

Festivalde ünlü şarkıcı Sibel Tüzün de sahne alacak. Türkçe ve İngilizce sunulacak festivalde, müzik gruplarının mülteci ve göçmenlik koşulları altında müzik hayatlarına nasıl devam ettiklerini anlatan 3-4 dakikalık klipler de yer alacak. Ana teması “yeni coğrafya, yeni hayatlar ve yeni umutlar” olan çevrim içi festival, pandemi sürecinde zorlu yaşam koşullarında hayatta kalmaya çalışan mülteci ve göçmen müzisyenlerin görünürlüğünü arttırmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!