Mülteci kadınların tarifleri kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Mülteci kadınların tarifleri kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 23:43

Hacettepe Üniversitesi, mülteci kadınlarla olan farklılıklar kadar benzerlikleri de ortaya koymak için ‘Yadigâr’ isimli yemek tarifi kitabında 116 kadını, 141 yemek tarifi ile bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi, yemeğin farklılıklar kadar benzerlikleri ve ortaklıkları görmek, dilleri kültürleri farklı olan insanları bir araya getirebilmek, birbirlerini tanımak, dinlemek için önemli bir potansiyeli olduğu düşüncesinden hareketle ‘Toplumsal Uyum İçin Yemek ve Yemek Kültürleri Projesi’ni hayata geçirdi. Dijital Hikâye Anlatımı Atölyesi’nin başındaki iki isim İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Burcu Şimşek ve Dr. Öğr. Üyesi Şengül İnce tek kitapta Türkiye, Yemen, Suriye ve Irak’tan 116 kadını 141 yemek tarifi ile bir araya getirdi.

Mülteci kadınların tarifleri kitap oldu


BİR TABAK YEMEK VE SOHBET

Ailelerindeki kadınlardan miras kalan yemek tarifleri kadın buluşmalarında anlatıldı. Bu buluşmalardan sonra tarif veren kadınların katıldığı dijital hikâye anlatımı atölyeleri yapıldı. Tarifler derlendi. Türkçe, Arapça ve İngilizceye çevrildi. “Yadigâr” isimli kitaba yerleştirildi. Şengül İnce, “Bu çalışmalarda yaptığımız atölyeler mutfakta bir tabak yemek başında farklı coğrafyalardan gelen, farklı kültürlere sahip, farklı diller konuşan insanların bir araya gelebildiğini, birbirlerini tanımak için gayret gösterdiklerini ve derin sohbetler yapabildiğini gösterdi bize” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!