Muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 00:00

Ankara Hürriyet’in düzenlediği Liseler Arası Genç Nota Müzik Yarışması’nın ödül ve gala gecesi muhteşem görüntülerle geçti. Ödülleri kazanan okullar, mutluluklarını sahnede 10.Yıl Marşı’nı söyleyerek dile getirdiler.

ANKARA Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Liseler Arası Genç Nota Müzik yarışmasının finali ödül kazanan beş okulun açıklanmasıyla karnavala dönüştü.

Işık gösterileriyle süslenen kentin en büyük sahnesi Anadolu Gösteri Merkezi’nde isimlerin açıklanmasıyla birlikte kıyamet koptu. Kazanan öğrencilerin sevinçleri görülmeye değer bir manzara oluşturdu.

Başkent tarihinde düzenlenen en büyük liseler arası müzik yarışması olan Liseler Arası Genç Nota Yarışması’nın kazananları önceki gün yapılan final gecesiyle noktalandı. 32 okuldan 34 müzik grubunun aylarca hazırlandığı yarışmada İcra Dalında Birinciliği Yahya Kemal Beyatlı Lisesi kazandı. Düzenleme dalında birinciliği Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları alırken, Beste Dalında Birinciliği Kocatepe Mimar Kemal Lisesi kazandı. En İyi Kız Solist Aydınlıkevler Anadolu Lisesi’nden Tuğba Ceral, En İyi Erkek Solist Özel Bilim Koleji’nden Sercan Atlı seçildi.

Kazanan her müzik grubuna 5 bin YTL’lik ödülleri sunulurken, kazanan öğrencilere bir yıllık Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri ücretsiz giriş kartı da verildi.

Jürinin sürprizi

Yarışmaya giren tüm öğrencilere altı aylık Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri ücretsiz giriş kartı verildi.

Gecenin en büyük sürprizi ise Ferman Akgül, Tolga Çebi, Gökçe Dinçer, Hicri Bozdağ ve Levent Seğmen’den oluşan jürinin değerlendirme esnasında iki yeni kategoride ödül verileceğini açıklaması oldu. "Jüri Özel Ödülü" ve "Gelecek Vaadeden Enstrümanist" başlıklı iki yeni kategori belirleyen jurinin seçimine göre Jüri özel ödülünü Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’ne verildi. "Gelecek vaadeden enstrümanist" ödülünü ise Altındağ İnönü Lisesi’nin bateristi Egemen Işık kazandı. Jüri Özel Ödülü ve Gelecek Vaadeden Enstrümanist ödüllerini kazanan öğrencilere de 250’şer YTL para ödülü verildi. Ayrıca Liseler Arası Genç Nota Yarışması’na katılan tüm müzik gruplarına yarışmaya katıldıklarına dair sertifikalar verilecek.

Manga’yla coştular

Yarışmayı kazanan okullara ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer, ATO Başkanı Sinan Aygün, Manga’nın solisti Ferman Akgül, Ankara Hürriyet Haber Müdürü Levent Seğmen Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Canan Karakul ve Hicri Bozdağ verdi.

Liseler Arası Genç Nota Yarışması birincilerinin açıklanmasıyla sahnede geleceğin yıldız adaylarının sevinç gösterileri vardı. Anadolu Gösteri Merkezi’ni dolduran binlerce öğrenci birincileri ayakta alkışladı.

Ödül törenin ardından ünlü grup Manga gençlere hayatları boyu unutamayacakalrı bir müzik şöleni sundu. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Manga öğrencileri coştururdu. Liseli gençler Manga’nın sevilen şarkılarına eşlik ettiler.

Gençlik özgürlüktür

BÖYLE bir etkinliğin yapılmasının gurur verici olduğunu söyleyen Çankaya Belediyesi Başkanı Muzaffer Eryılmaz, "Gençlerin kendilerini ifade etme yollarından biri olan müziğin ortaya koyulmasına vesile olmak bizleri çok sevindirdi" dedi.

Organizasyonu düzenleyen herkese teşekkürlerini sunan Eryılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta bu fikri ortaya atan Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer’e çok teşekkür ediyoyorum. Bu etkinliğin yaratılmasında emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek az. Gençlerin kendilerini ifade etme yollarından biri olan müziğin ortaya koyulmasına vesile olmak bizleri çok sevindirdi. Gençlerimiz bu sahnede ve salonda kardeşçe. Gençler bu sahnede özgürlüklerini doyasıya yaşadılar. Gençliğin özgürlük olduğunu bizlere gösterdiler."

Şifremiz genç okurda gizli

ANKARA Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer törende yaptığı konuşmada coşkulu kalabalığa şöyle seslendi:

"Başkent’in en büyük salonunda, en büyük sahnesinde gün boyu 6 bini aşkın izleyiciye seslenen liseli gençlerin heyecanını, şu an daha iyi anlıyorum. Üç gün boyunca, Genç Notalar başımızı döndürdü, gözümüzü doldurdu. Sadece genç notaları değil, genç anları da yaşattılar bize. Onlar bize gençliği aktardılar. Biz de geçmişimizden sıyrılan, başını kaldıran genç anlarımızı, genç anılarımızı, yeniden ürettik.

Yarım asır önce

Tam 43 yıl önce Türkiye’de yine ilk kez Hürriyet Gazetesi’nin başlattığı bir yarışma vardı. Altın Mikrofon yarışması. O yarışma, Moğollar’ı, Erkin Koray’ı, Cem Karaca ve Apaşlar’ı, Edip Akbayram’ı, Selçuk-Rana Alagöz’ü, Mavi Işıklar gibi bir çok ismi müzik dünyasına kazandırmıştı. Bu yarışma da ileride bir çok müzisyenin özgeçmişinde, hiç solmayacak bir tarih olarak yer alacak. Belki bir çok genç müzisyenin miladı olacak.

Eksik kalan şarkı

Genç Nota’yı sıfırdan oluştururken, maketini hazırlarken çok şey öğrendik. Ama gönülde öğrendiklerimiz her şeyin ötesindeydi. Hepimizin bildiği bir şarkısı var Orson Welles’in. Hani "Ben gençliğin ne demek olduğunu bilirim /Ama sen yaşlılık nedir bilmezsin" diye, hafif sitemkar bir şarkı. Ben o şarkının artık "yaşlı", eksik kaldığını biliyorum. Çünkü hiç bir yetişkin, yaşlı, gençliğin ne demek olduğunu bilemez. Belki satırbaşlarıdır gençliğe dair tüm bilgisi. Ki o başlıklar da değişir, zamanla ve her dönemde. Ve gençlik satırbaşlarında değil, satır aralarında gizlidir. Her kuşakta, kendi toprağında ve farklı yeşerir. O nedenle biz yetişkinler o şarkının sadece şu dizesini söylemeliyiz hep birlikte. "Gel seninle şarkı söyleyelim /Ben yaşlılığı anlatırken sana, sen gençliği çal bana..."

Bağımız derin

Gençlerimize, çağdaş tutumları, sevgi, empatiyle bütünleşen sonsuz yetenekleri ve bize aktardıkları duygular için sonsuz teşekkür ediyoruz. Üç gün boyunca birbirlerine ve birbirlerinin haklarına saygılı bir tutum gösterdiler. Onlara, Ankara Hürriyet ile Ankaralı gençlik arasında her zaman var olan güçlü, köklü ve derin bağ için de ayrıca teşekkür ediyorum. Ankara Hürriyet’in kent haberciliğindeki liderliğinin, öncü, devrimci, her zaman genç haberciliğinin, dokusunun şifresi, genç okurlarında gizlidir.

Hep genç kalın

Son olarak, bugün 67 yaşında olup da, bu yaşını hiç hissettirmeyen Bob Dylan’ın Forever Young’ını en büyük dileğim olarak sunuyorum salondaki herkese: "Yıldızlara dayayın merdiveninizi /Bir bir tırmanın basamakları /Ki dilerim sonsuza kadar genç kalasınız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!