Muhtarlara tuz desteği sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlara tuz desteği sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 00:13

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir yandan yoğun kar ve buzlanmaya karşı saha ekipleriyle mücadele ederken, diğer yandan da gelen talepler doğrultusunda muhtarlara tuz dağıtmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Muhtarla ABB’ye ortak WhatsApp grubu ya da Başkent 153 üzerinden ulaşabiliyor. Yirmişer kiloluk torbalar hâlinde mahalledeki okullar, üniversiteler, apartmanlar, site ve camilere muhtarlıklar aracılığıyla tuz desteği sağlanıyor. 2021-2022 tarihlerinde ilk etapta 507 muhtara yirmişer kiloluk 15 bin 105 torba ulaştıran ekipler, toplamda 302 bin 100 kilogram tuz dağıttı.

Muhtarlara tuz desteği sürüyor


ÇANKAYA’DA 4 BİN 100 TON

Çankaya Belediyesi kar yağışının ardından oluşan buzlanmaya karşı yolları tuzlamayı sürdürüyor. Belediye ekipleri, 123 mahallede 4 bine yakın sokakta karla mücadele çalışmalarını koordineli olarak yürütüyor. Çalışmalarda, Mühye bölgesinde bulunan tuz hangarındaki tuzlar kullanılıyor. Belediye yetkilileri kar yağışının etkili olduğu 12 Ocak’tan bu yana 4 bin 100 ton tuzun ilçe sokaklarında kullanıldığı ve tuz hangarında kış ayı bitimine kadar bin ton tuzun daha kullanıma hazır halde beklediğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!