Muhammed’in atölyesi engelleri aşabilir

Güncelleme Tarihi:

Muhammed’in atölyesi engelleri aşabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2022 14:45

Resim tutkusu tuvallerden evinin duvarlarına taşan zihinsel engelli Muhammed Yalçın’ın ailesi, çocuklarının bir atölye kurmasını istiyor. Baba Hasan Yalçın, “Muhammed gibi engelli bir sürü çocuk var. Atölyesi olursa onlar da öğrenebilir” dedi.

Haberin Devamı

Resim tutkusuyla tanınan zihinsel engelli 32 yaşındaki Muhammed Yalçın'ın ailesi, çocuklarının bir atölyeye sahip olmasını ve evlerinin müzeye dönüştürülmesini istiyor. Muhammed’in açılacak atölyede bildiklerini diğer engelli bireylere de aktarabileceğine dikkat çeken baba Hasan Yalçın, çocuklarının pandemi dolayısıyla 2 yıldır sergi açamadığına dikkat çekerek, “Şu ana kadar kişisel sergisi 10 taneyi geçti. Buraya Japonlar, Almanlar geliyor. İş büyüdükçe ev yetmiyor. Muhammed’in bir atölyesi olsun istiyoruz. Biz bunun için destek istiyoruz. Muhammed gibi engelli bir sürü çocuk var. Atölyesi olursa onlar da öğrenebilir. En büyük hayalimiz evimizin bir resim müzesine dönüştürülmesi” dedi.

Muhammed’in atölyesi engelleri aşabilir


EVDE ÇALIŞACAĞI ORTAM YOK

Muhammed’in hayatının resim sanatıyla değiştiğinin altını çizen Yalçın, ”Muhammed bu kadar girişken değildi ama şimdi herkese bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Özel çocuklu ailelere çocuklarını eğitime göndermelerini tavsiye ediyorum. Neye yatkınsa onun üzerinde eğitmelerini tavsiye ediyorum. Eğitimi bir adım ileriye taşısa aileler, daha farklı şeyler olur. Her gelen buraya hayran kalıyor. Buranın müze olmasını istiyorlar. Ev ortamında Muhammed’in çalışacağı ortam yok. Torunlarımız var, onu rahat çalıştırmıyor.

Muhammed’in atölyesi engelleri aşabilir


RESİM YAPTIĞINDA MUTLU OLUYOR

Anne Aysel Yalçın ise Muhammed’in başka engelli bireylere motivasyon sağlayabileceğine dikkat çekerek, “Muhammed’in her şeyi değişti. Canı sıkılıyordu, dışarılarda geziyordu. Kâğıtları boyadı, duvarlarımızı boyadı. Hiç kızmadım, duvarları boyamak istediğinde kanepeleri çektim. Yaparken döktü, batırdı ama sildim. Muhammed resim yaptığında mutlu oluyor. Şimdi de sergi istiyor. Gurur duyuyorum Muhammed’le. Çok gelen oluyor. Muhammed bildiklerini başkalarına aktarsın istiyorum” diye konuştu. 

Muhammed’in atölyesi engelleri aşabilir


SANATLA İLETİŞİM KURUYOR

Sanatın gücünü kullanarak çevresiyle iletişim kurmayı başaran Muhammed, oluşturduğu farkındalıkla ailelere de umut oldu. Yıllar içinde hem kendi dünyasını hem ailesinin dünyasını renklendiren Muhammed’in kişisel sergileri görenlerin takdirini topladı. Gecekondusunun duvarlarını dev bir tuvale dönüştüren Muhammed’in çalışmalarını görmek için dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler hey yıl Altındağ’a geliyor.

BAKMADAN GEÇME!