Mücadele gücümü takıma yansıtıyorum

Güncelleme Tarihi:

Mücadele gücümü takıma yansıtıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2022 16:52

Hacettepe’nin futbolcu yetiştirmede çok büyük bir görev üstlendiğini belirten savunma oyuncusu, “Gençlerbirliği için bu çok önemli. Hepimiz oradan geldik. Bu gelenek her zaman sürmeli ve yetenekli gençler çıkmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin savunma oyuncusu Arda Kızıldağ, her geçen gün daha iyi olmak için çalıştığını, kendi performansını yükseltirken yanında oynadığı arkadaşlarının da performansını yukarı taşımak için çaba harcadığını belirtip, “Mücadele gücü yüksek bir oyuncuyum. Defans oyuncularının mücadele anlamında daha fazla öne çıktığını düşünüyorum. Bu yapımı, takıma yansıtmaya, takımın başarısına katkı vermeye gayret ediyorum” diye konuştu.
Gençlerbirliği alt yapısından yetişen, A takıma yükseldikten sonraki çıkışı ile transferde adı büyük takımlarla birlikte anılan Arda, bununla ilgili çıkan haberlerden kendisini de haberi olduğunu dile getirip, “Bu haberler elbette beni de mutlu ediyor. Elimden geldiğince daha iyi olmaya, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Şu an için her şey yolunda. Gençlerbirliği’nin futbolcusuyum ve takımımın daha iyi olması için uğraşıyorum. Önümüzdeki sezonlar ne getirecek bakacağız” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE İYİ SAVUNMACILAR ÇIKIYOR

Türkiye’de her zaman iyi stoper, iyi defans oyuncuları çıktığını vurgulayan Arda, şöyle konuştu:
“Son dönemde; Melih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak gibi genç oyuncular kendini gösterdi ve yurt dışında önemli takımlara transfer oldu. Gençlerbirliği’nden yetişen, Mert Çetin, Roma’ya gitti. Yakın zamanda benim de milli takım hedefim var. Bunu yapabileceğimi biliyorum. Bu konuda kendime güveniyorum. Umarım bir gün o formayı giyerim. Önümde bu kadar yetenekli oyuncunun olması, birbirimizi çalışmaya itmesi bakımından, bizi motive etmesi ve hırslandırması açısından büyük avantaj.”

SAVUNMADA FARKLI İSİMLERLE OYNADIM

Haberin Devamı

“Bu sezon genellikle orta alandaki arkadaşımız Dmytro ile çok yakın oynuyoruz. Metin hoca bizden bunu istiyor. Ben, pas tekniğime güveniyorum. Genelde ileriye dönek oynamak istediğimden dolayı Dmytro ile aramızda yakın bir bağ var. Bence defans oyuncularında önemli olan teknik ve mücadele. Mücadele etmezseniz savunmada yeterli olamazsınız. Pas kalitesi ve taktik mücadelenin ardından geliyor. 2 yıldır stoper tandeminde birçok değişik isimle oynadık. Geçen sezon 6-7, bu sezon ise 3-4 farklı isimle tandem oynadım. Ben daha çok oyunuma bakıyorum. Tandem önemli ama öncelikli olan kendi performansım ve yanımdaki arkadaşımın performansını daha fazla yukarı çekebilmek için gayret gösteriyorum.”

İTALYAN LİGİNİN YAPISI BANA UYGUN

“Öncelikli hedefim yurt dışında bir takıma transfer olmak. Kendimi orada daha çok geliştirmeyi hedefliyorum. İtalya futbolunu kendime yakın buluyorum. Ben mücadeleci bir oyuncuyum. İtalya Ligi’nin mücadeleci yapısını kendime uygun görüyorum. İspanya Ligi’ni, özellikle Barcelona maçlarını ilgiyle izliyorum. Örnek aldığım futbolcu Barcelona ve İspanya Milli Takımının savunma oyuncusu Pique. Son iki sezonda beni en çok zorlayan futbolcu Hataysporlu Mame Diouf oldu.”

HACETTEPE’NİN YAŞAMASI ÇOK ÖNEMLİ

“Gençlerbirliği yaşıyorsa Hacettepe de yaşamalı. Hepimiz oradan geldik Gençlerbirliği’ne. İrfan Can Kahveci, Soner Aydoğdu, Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi, Halil İbrahim Pehlivan, Yıldırım Mert Çetin, Berat Ayberk Özdemir, şu an beraber oynadığımız Übeyd Adıyaman, Ömürcan Artan ve daha bir çok oyuncu arkadaşım mor-beyazlı forma altında mücadele edip, futbolumuzu geliştirdik. Hacettepe, Gençlerbirliği’ne oyuncu yetiştirmesi açısından çok önemli bir kulüp. Altyapıda özel taktik çalışmalar yaptık ama üçlü savunma üzerine bir çalışmamız olmadı. Geçen sezon 2-3 ay kadar üçlü savunmanın sağında oynadım. Bu sezon yine Metin Hoca üçlü denediğinde ortada oynuyorum. Üçlü oynayabilecek bir futbolcu olduğumu düşünüyorum. Üçlü oynamayı çok seviyorum. Altyapıda oynamadım ama hocamız istediğinde hemen uyum sağlamaya çalışıyoruz. Karakterim gereği lider özellikli olduğumdan arkadan her türlü yönlendirmeyi yapıyorum. Üçlü veya dörtlü oynamamız benim için fark etmiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!