Motor sporlarına ilgi yükselişte

Güncelleme Tarihi:

Motor sporlarına ilgi yükselişte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2020 00:22

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü (COVID-19) salgını nedeniyle tüm sportif etkinliklere ara verilmiş durumda. Bir çok federasyon, yapılacak değerlendirmeler sonucunda yeni takvimi belirlemeyi amaçlıyor. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) bu dönemde, ‘Dünya’da Motorsporları’ ile ilgili araştırma yaptırdı ve Türkiye ‘otomobil sporlarına ilginin artması’ konusunda öne çıkan ülkelerden biri oldu.

Haberin Devamı

2014-2019 dönemini kapsayan araştırmada Türkiye, FIA’ya bağlı 144 ülke arasında ilk 7 ülke arasına girmeyi başarırken, bu sonuçta; 8 yıl aradan sonra Dünya Ralli Şampiyonası’nın T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ülkemize geri dönüşü, genç sporcuların Avrupa pistlerinde elde ettiği sonuçlar ve TOSFED tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin önemli etkisi olduğu açıklandı.
Federasyon Başkanı Eren Üçlertoprağı, “Büyük destekleri bulunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet büyüklerimize ve sponsorlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Son 5 yıldır devam eden başarılı çalışmalarımız, sporcularımızın elde ettiği uluslararası dereceler ve organizasyonlarımızın kalitesi bu sonucu getirdi. Otomobil sporunun tüm paydaşlarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!