Mor Haritam ile güvenli kent hedefi

Güncelleme Tarihi:

Mor Haritam ile güvenli kent hedefi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2020 00:23

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘Mor Haritam Projesi’ ile kentin, kadınlar için daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan kadınlar için başvuru ve bilgi merkezi olmayı hedefleyen, ‘Mor Haritam’ uygulamasıyla, Başkent’te kadınlara verilecek hizmetlerin bölgesel analizleri yapılacak. Haritada ayrıca sosyal yardımlar gibi hizmetlerin nerelerde verildiği, kadın merkezleri, gündüz bakımevleri ve afet toplanma yerlerinin hangi noktalarda olduğu görülebilecek. Güvenli kent sekmesinin de yer alacağı haritada, vatandaşlar söz konusu sekmeler üzerinden yaşadıkları bölgedeki güvenli hissetmedikleri yerleri ve sorunları belediyeye iletebilecek. Vatandaşlardan alınan geri bildirimlerle kentteki güvensiz ve riskli bölgeler tespit edilebilecek, buna göre çalışmalar yürütülecek. Harita, önümüzdeki günlerde ABB’nin internet sayfasına konulacak.

ABB, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, İsveç Büyükelçiliği ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısı ise çevrim içi yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!