Minik Mira Lina’nın savaşı devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Minik Mira Lina’nın savaşı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2020 00:43

Sağlığına kavuşabilmesi için Avrupa’da 2 milyon 132 bin euro’luk gen tedavisi olması gereken 2.5 yaşındaki SMA Tip 2 hastası Mira Lina, kendisine uzatılacak yardım ellerini bekliyor. Ailesi, “Dileğimiz, kızımızın akranları gibi sağlıklı bir hayat sürmesi” diyor.

Haberin Devamı

Mira Lina... Henüz 2.5 yaşında ancak doğuştan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 hastası olduğu için ne yaşıtları gibi yürüyüp oyunlar oynayabiliyor ne de rahatça nefes alıp yemek yiyebiliyor. Sağlığına kavuşabilmesi için Macaristan ve Almanya’da uygulanan 2 milyon 132 bin euro’luk gen tedavisine ihtiyacı var. Çubuk’ta yaşayan Şeyda ve Cihan Pala çiftinin, kızlarının tedavisi için 26 Ekim’de başlattığı destek kampanyasında ise şimdiye kadar yalnızca 278 bin euro toplanabildi.

Minik Mira Lina’nın savaşı devam ediyor


TEDAVİ PARASININ YÜZDE 13’Ü TOPLANDI

Kızlarının son tedavi şansı için ‘@miraninkumbarasi’ adlı sosyal medya hesaplarından da paylaşımlarda bulunan aile, yardım çağrısında bulundu. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) personeli olan baba Cihan Pala’nın mesai arkadaşları da minik Mira Lina için harekete geçti. ABB çalışanları, kampanyaya destek olunması amacıyla sosyal medyadan “İyiliği paylaşarak yayacağız” notuyla paylaşımda bulunurken; ABB Başkanı Mansur Yavaş da bir gönderiyi kendi Twitter hesabından paylaştı.

AKRANLARI GİBİ SAĞLIKLI YAŞASIN

Tedavi için gerekli paranın henüz yüzde 13’ünün toplanabildiğini kaydeden baba, şunları söyledi: “Rahatsızlığını 8 aylıkken fark edebildik. Elleri titremeye, hareketleri yavaşlamaya başlamıştı. Sonrasında da teşhis konuldu. İki yaşını geçtiği için Amerika’daki tedaviden yararlanamıyor. Bir senedir spinraza adlı ilacı kullanıyor ancak tam iyileşme göstermedi. ZolgenSMA gen tedavisi için de Almanya ve Macaristan’daki hastanelerle görüştük ve ekim ayında kampanyayı başlattık. Arada 10, 20 hatta 50 bin liralık destekler geldi ancak genel olarak 5, 10 liralar ile toplandı para. Tek dileğimiz bu tedaviden yararlanarak, kızımızın akranları gibi sağlıklı bir hayat sürmesi. Herkesin desteğini bekliyoruz.”

Minik Mira Lina’nın savaşı devam ediyor

Önceki gün kampanya sayfalarında, Mira Lina’nın Başkan Yavaş’ın kucağında olduğu bir fotoğraf da paylaşıldı.

Haberin Devamı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!