Mimarlardan ağaç tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Mimarlardan ağaç tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 16:32

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Keçiören Fatih Köprüsü altında yol yapımı gerekçesiyle ağaç kesmesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Odadan yapılan açıklamada aralarında ortalama yaşı 50 ve üzeri ağaçların da olduğu 100’ün üzerinde yıllanmış bitkinin kesildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

KÖKLERİ PARÇALANDI

“Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te ağaç katliamına devam ediyor. Daha önce Celal Bayar Bulvarı’ndaki ortalama yaşı 60 olan 137 ağacı katleden Büyükşehir, yine yol yapım bahanesiyle Fatih Köprüsü altında bulunan, Zirai Donatım Bölgesi’ndeki aralarında ortalama yaşı 50 ve üzeri ağaçların da olduğunu 100’ün üzerinde ağacı gece yarısı kesti. Ağır iş makineleriyle girilen alanda bazı ağaçların kökleri dahi parçalanırken, köprü altında bulunan 60 yaş üstü ağaçların ise gövdeleri ve parçalanmış dalları yürek sızlattı.”

MEYVE AĞAÇLARI DA NASİBİNİ ALDI

Bölgede yer alan taksi durağı çevresindeki meyve ağaçları da kesimden nasibini aldı. Durakta çalışan taksiciler, “Burası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ziyaret ettiği bir durak. Burada bulunan meyve ağaçları ve söğüt ağaçlarını kestiler. Ağaçların kesildiği belli olmasın diye üzerini iyice toprak ile örten görevliler bizleri ağaçsız bıraktı” diyerek tepki gösterdi.

BAKMADAN GEÇME!