‘Millet İttifakı Ankara’da yüzde 50’yi geçecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Millet İttifakı Ankara’da  yüzde 50’yi geçecek’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 10:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Tekin Bingöl, “Ankara’da Millet İttifakı yüzde 50’yi rahat geçecek. Millet İttifakı 13 vekilin çıkacağı Ankara 1. Bölgede yüzde 80’i rahatlıkla yakalayacak bir oy potansiyeline sahip olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Millet İttifakı Ankara’da  yüzde 50’yi geçecek’

 Ankara'da tüm bölgelerde seçim çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Tekin Bingöl, “Ankara’da gitmediğimiz ilçe ve köy kalmadı. Görünen tabloya göre bu seçim çok farklı olacak. Önceki seçimlere göre farklı bir sonuç alınacağını görüyoruz. Ankara’da Millet İttifakı yüzde 50’yi rahat geçecek” diye konuştu. Hürriyet Ankara bürosunu ziyaretinde çalışmaları değerlendiren Bingöl özetle şunları söyledi:

YÜZDE 80’İ RAHATLIKLA YAKALAYACAK

“24 Haziran seçim kararı alındıktan sonra sürekli sahadayız. Siyasi partiler arasında oy geçişleri açıkça ifade ediliyor. Bize en uzak olan bölgelerde dahi çalışma yaptığımızda büyük bir kucaklaşmayla karşılaşıyoruz. Bizi ağırlayıp uzun uzun sohbet ediyorlar, sorular soruyorlar. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yerel seçimler ile referandumda biz yüzde 51’i aşan bir oy oranına ulaşmıştık. Bu kez Millet İttifakı 13 vekilin çıkacağı Ankara 1. Bölge’de yüzde 80’i rahatlıkla yakalayacak bir oy potansiyeline sahip olacak. Yapılan araştırmalar ve saha bunu gösteriyor. Burada oldukça iddialıyız.

Haberin Devamı

YEREL SEÇİMLERİ DE ETKİLEYECEK

Arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma sergiliyoruz. Diğer 2 ve 3. bölgelerde de ciddi sonuç alacağımızı görüyoruz. 2. Bölge bizim daha mütevazı oy aldığımız bir bölgeydi ama bu kez orada da büyük bir sürprizle karşılaşacağımızı görüyoruz. Ankara’da Millet İttifakı yüzde 50’yi rahat geçecek. Referandum sonuçlarına baktığımızda bu kadar geniş bir ittifak söz konusu değilken yüzde 51’i aşan bir sonuç bu kez 24 Haziran seçimlerinde referandum sonuçlarından daha da ileriye götürecek bir sonucu gösteriyor. Bu yerel seçimleri de etkileyecek bir dalga olacak. Görünen o ki Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri AKP için düştü.”

İNCE’NİN ANKARA TOPLANTILARI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinin milletvekili seçimlerinden önde gittiğini belirten Tekin Bingöl Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce için de “Sayın Muharrem İnce’nin performansı oldukça iyi. Salı günü Ankara’da altı yerde konuşma yaptı. Ankara’da önceden çok duyurusu yapılmamış olmasına rağmen kendiliğinden her siyasi partiye oy veren vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Başka partilerin eski yöneticilerinin de katıldığı ciddi büyük kalabalıklar gördük. Her bir toplantı adeta bir mitinge dönüştü. Sayın İnce hitabeti, hazırcevaplığı, özgüveni ve konulara hâkimiyetiyle bu süreci bu çok iyi götürüyor. Oy vermeyecek kesimde bile sempati oluştu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!