MHP’li Murat Ilıkan: Ankara Kalesi sahipsiz bırakılmamalı

Güncelleme Tarihi:

MHP’li Murat Ilıkan: Ankara Kalesi sahipsiz bırakılmamalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 15:51

Tarihi Ankara Kalesi’nde cep telefonlarının çekmemesi sorunuyla ilgili ABB yönetimine eleştirilerde bulunan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Bu, sadece kâğıt üzerinde yapılan yetki havaleleri ile olmaz. Bu şehrin Büyükşehir Belediyesi var. İstediği yetkiyi alabilen, devasa bütçeleri kullanabilen bir kurum. Ankara Kalesi ve çevresi sahipsiz bırakılmamalı” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Hürriyet Ankara’nın dün ‘Sinyal zayıf utanç güçlü’ manşetiyle gündeme getirdiği ‘tarihi Ankara Kalesi’nde cep telefonlarının çekmemesi’ konusuyla ilgili ABB’ye eleştirilerde bulundu. 13 Mart’ta kale sorunlarıyla ilgili bir önerge verdiğini de anlatan Ilıkan şunları söyledi:

MHP’li Murat Ilıkan: Ankara Kalesi sahipsiz bırakılmamalı

KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL

“Ankara Kalesi, başkentin medeniyet sembollerinden biridir. Tüm eksikliklerine rağmen Ankara’nın hem iç dinamiğinde hem de yabancı turist ziyaretleri açısından önemli bir yer teşkil etmektedir. Zaten turizm anlamında hak ettiği yere bir türlü gelemeyen Ankara’nın böylesine önemli bir bölgesinde cep telefonlarının, mobil iletişim araçlarının, internet hizmetlerinin doğru düzgün çalışmaması kabul edilebilir bir durum değil. Ankara Kalesi ve çevresi sahipsiz bırakılmamalı. Oradaki esnafın, ziyaretçilerin konforu için yetkili tüm kurumlar azami gayret göstermeli. Orada kentin ziyaretçi yönetimini yapan esnaflar kendi hallerine bırakılmamalı. Onlarla birlikte bu tarihi yapı kaderine terk edilmemeli.

Haberin Devamı

MHP’li Murat Ilıkan: Ankara Kalesi sahipsiz bırakılmamalı

TAM ANLAMIYLA SAHİPLENMEYLE OLUR

Bu, sadece kâğıt üzerinde yapılan yetki havaleleri ile olmaz. Şu kurum bu kuruma yazdı diyerek sorumluluklarımızı havale edemeyiz. Bu şehrin Büyükşehir Belediyesi var. İstediği yetkiyi alabilen, devasa bütçeleri kullanabilen bir kurum. Kentin merkezinde, Ankara’nın kalbinde yaşayan insanların bu mobil iletişim hizmetini alabilmeleri gerekiyor. Bunun da tek yolu var. Bunun çözümü tam anlamıyla bir sahiplenme ile olur. Bunu yapmayı istemekle olur. Zaten kalenin tek problemi de internet ve cep telefonlarının çekmemesi değil. Ankara Kalesi’nde görev yapan güvenlik görevlilerinin sayılarının arttırılması gerekiyor. Bu çevrede alternatif otopark alanlarının oluşturulması gerekiyor.

Haberin Devamı

ABB’YE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Son zamanlarda kalede sahipsiz sokak hayvanlarının sayısında hızlı bir artış gözlemleniyor. Bu hayvanların kısırlaştırmalarının ve düzenli beslenme alanlarının planlanıp takip edilmesi gerekiyor. Yarınlarda bu sahipsiz sokak hayvanlarının insanların güvenliğini tehdit eder hale gelmemesi gerekiyor. Kale ve çevresindeki aydınlatma da yetersiz. Bu hem güvenlik zafiyeti doğuruyor hem de ziyaret saatlerini ve alanlarını kısıtlıyor. Kaleye Ankara’nın tüm ilçelerinden kolay ulaşımın sağlanması gerekiyor. Ama dediğim gibi tüm bunlar için kalenin tam manasıyla sahiplenilmesi gerekiyor. Burada Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne büyük görevler düşüyor. Büyükşehir yönetiminin bu alanda yoğunlaşması gerekiyor.”

Haberin Devamı

SORUNLARLA İLGİLİ BU AY ÖNERGE DE VERDİK

ABB Meclisi’nin bu ayki ilk oturumunda, Ankara Kalesi’nin sorunlarıyla ilgili bir önerge verdiğini de söyleyen Ilıkan, “13 Mart’taki Meclis’in ilk oturumunda kale için bir önerge verdik. Kaledeki güvenlik sayısının arttırılmasından otopark sorununa, aydınlatmadan sahipsiz sokak hayvanlarına kadar sorunlara dikkat çektik çözüm önerilerini hatırlattık. Daha önce de kaleyi önergelerle hatırlattık kalenin sorunları sadece önergelerimizde kalmamalı çözüm sağlanmalı” dedi.

MHP’li Murat Ilıkan: Ankara Kalesi sahipsiz bırakılmamalı


Hürriyet Ankara dün ‘Sinyal zayıf utanç güçlü’ manşetiyle ‘tarihi Ankara Kalesi’nde cep telefonlarının çekmemesi’ konusunu gündeme getirdi. Kale sakinleri çözüm beklerken ABB’nin de yaşanan sorun nedeniyle Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’a geçen yıl resmi yazı yazdığı ancak çözüm sağlanamadığı ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!